sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos suorittivat valvontaa alkuviikosta – veropetoksia, kortittomia kuskeja

Pohjois-Pohjanmaa. Oulun poliisilaitos, Tulli ja Rajavartiolaitos suorittivat alkuviikosta (viikko5) yhteisvalvontaa Pohjois-Pohjanmaalla VT4:llä. Valvonnassa keskityttiin rajat ylittävään maaliikenteeseen ja se kohdennettiin erityisesti salakuljetusten, veropetosten, huumausainerikosten, lääkerikosten, ihmiskaupan sekä laittoman maahantulon paljastamiseen, kertoo poliisi.

Valvonnassa tarkastettiin 25 kpl kotimaista ja 31 kpl ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää. Sanktioita kirjoitettiin ajo- ja lepoaikarikkomuksiin, sekä kuntopuutteisiin liittyen. Yhtä kuljettajaa epäillään huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Lisäksi valvonnassa tarkastettiin henkilö- ja pakettiautoja. Valvontaoperaation aikana nuuskaa takavarikoitiin yhteensä noin 61 kg ja laitonta nikotiinivalmistetta 754 kpl. Seurauksena kiinnijääneille koitui lieviä salakuljetuksia, salakuljetuksia, lieviä veropetoksia ja veropetoksia. Lisäksi valvonnassa jäi kiinni kolme ajo-oikeudetonta kuljettajaa.

Valvontaan osallistui Oulun poliisilaitoksen lisäksi Länsi-Suomen Merivartiosto sekä Oulun ja Tornion Tulli. PTR-yhteistyön perustana on laki poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta. PTR-yhteistoiminnalla pyritään ennen kaikkea viranomaisten toiminnan yhteensovittamiseen siten, että toiminta on tarkoituksenmukaista, tehokasta sekä taloudellista. Oulun poliisilaitoksen alueella PTR-yhteisvalvontaiskuja järjestetään säännöllisesti jatkossakin.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT