torstai, 25 heinäkuun, 2024

Poliisi tutkii aktiivisesti torstai-iltana Oulussa tapahtuneita väkivallantekoja

Oulu. Torstaina 13. kesäkuuta illalla Oulussa tapahtui kaksi vakavaa väkivallantekoa. Meri-Toppilassa kuoli täysi-ikäinen mies, kauppakeskus Valkeassa loukkaantui alaikäinen henkilö. Tekojen ei epäillä liittyvän toisiinsa. Poliisi jatkaa tekojen aktiivista esitutkintaa, kauppakeskus Valkean puukotuksen tutkinta siirtyy Keskusrikospoliisille.

Poliisi on jatkanut torstaina 13. kesäkuuta Meri-Toppilassa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkintaa. Se tutkii puukotusta tappona ja on ottanut vuonna 1996 syntyneen miehen ja vuonna 1987 syntyneen naisen kiinni teosta epäiltynä. Samaan asiakokonaisuuteen on poliisilla kiinni myös toinen täysi-ikäinen mies, mutta häntä ei epäillä taposta. Poliisi kuulustelee, tekee paikkatutkintaa tapahtumapaikalla sekä kerää ja analysoi teknistä näyttöä.

– Lähiajat näyttävät, ketä tulemme hakemaan jutussa vangiksi, kertoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilkka Riikola Oulun poliisin väkivaltarikostutkinnasta.

Poliisilla on henkilön kiinnioton jälkeen kolme vuorokautta aikaa selvittää tapahtumien kulkua ja syyllisyyskysymyksiä, jonka jälkeen sen on tehtävä päätös, ketä tai keitä se tulee esittämään käräjäoikeudelle vangittavaksi.

Kauppakeskus Valkean puukotuksen tutkintavastuu siirtyy Keskusrikospoliisille

Torstaina 13. toukokuuta Oulussa tapahtui myös toinen puukotus, kun kauppakeskus Valkeassa täysi-ikäinen mies puukotti alaikäistä henkilöä. Uhrille aiheutui vakavat vammat. Tämän teon osalta tutkintavastuu on perjantaina 14. kesäkuuta siirtynyt Keskusrikospoliisille, joka vastaa myös asiasta tiedottamisesta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT