torstai, 29 helmikuun, 2024

Poliisi tutkii Kampin ampumistapausta tapon yrityksenä – osapuolia esitetään vangittaviksi

Helsingin poliisi jatkaa maanantaina tapahtuneen epäillyn väkivaltarikoksen tutkintaa. Ampumisen epäiltyä ja asianomistajaa esitetään tänään vangittaviksi.

Ampumisesta epäiltyä 16-vuotiasta poikaa esitetään vangittavaksi todennäköisin syin tapon yrityksestä, huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta epäiltynä. 19-vuotiasta ampumisen asianomistajaa puolestaan esitetään vangittavaksi todennäköisin syin törkeän ryöstön yrityksestä ja huumausainerikoksesta epäiltynä.

Tapauksen rikosnimikkeet voivat edelleen muuttua esitutkinnan aikana.

Helsingin poliisi sai maanantai-iltana 11. joulukuuta ilmoituksen, jonka mukaan henkilö oli ampunut aseella Kampissa. Ilmoitus tehtiin noin kello 20.45.

Tämänhetkisten tietojen perusteella poliisi epäilee, että epäilty ampui asianomistajaa elokuvateatterin lähettyvillä. Asianomistaja ei loukkaantunut ampumisessa.

– Meillä on tietoa tapahtumien kulusta ja alustavasti myös motiivista. Molempia henkilöitä on kuulusteltu, ja he ovat kertoneet omat versionsa tilanteesta. Esitutkinta on vasta alussa, joten toistaiseksi väkivallanteosta ja sen taustoista pystytään kertomaan tämän verran, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala.

Molemmilla ampumisen osapuolilla on rikostaustaa, ja 16-vuotias on ollut epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa esimerkiksi perehtymällä videovalvontatallenteisiin ja tekemällä kuulusteluja.

1 KOMMENTTI

  1. Kertomassanne on ”ajatteluvirhe” epäselväksi jäi kumpi oli tekijä/kumpi uhri-mutta se varmasti selviää kunhan odotamme rauhassa,siis:Mahtavan lämpöistä ja kodikasta joulua,kaikille teille🌲🌲🌲

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT