Lahti. Suuri teollisuushalli tuhoutui tulipalossa täysin Lahden Nastolassa illalla 29. syyskuuta. Hämeen poliisi on selvittänyt Turrantiellä sijaitsevan hallin palon syttymissyytä ja pyytää nyt lisähavaintoja palosta.

Poliisi on saanut rikospaikan tutkinnan suoritettua. Rikospaikkatutkintaa tehtiin 29.9.-14.10.2021 välisenä aikana ja sen yhteydessä taltioitiin rikospaikkanäytteitä ja alueen valvontavideoita. Paikkatutkinnassa käytettiin apuna paloihin erikoistunutta poliisikoiraa.

Paikkatutkinnan perusteella tulipaloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Palosta aiheutui mittavat omaisuusvahingot, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Nyt esitutkinnan painopiste siirtyy taktisen tutkinnan eli kuulustelujen ja puhuttamisten suuntaan. Alueen valvontavideoille on tallentunut henkilöitä, joiden henkilöllisyyttä poliisi selvittää. Valvontavideolle on tallentunut muun muassa mies, jolla on yllään musta Under Armour -lippalakki, musta ulkoiluvaatteet ja siniset lenkkitossut. Mies selkeästi kiinnittää huomiota paloon. Poliisi pyytää miestä ilmoittautumaan, jotta häntä voidaan kuulla todistajana.

Poliisi pyytää tapahtuma-aikaan alueella liikkuneita ja palon huomanneita henkilöitä ottamaan yhteyttä sähköpostilla vihjeet.hame@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 414 222.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen