Lapua. Pohjanmaan poliisilaitos tutkii epäiltyä perätöntä vaarailmoitusta liittyen tapaukseen, jossa huhujen mukaan Lapuan Yläkouluun olisi kohdistettu uhkaus liittyen vakavaan henkeen ja terveyteen kohdistuvaan rikokseen.

Mainittuun uhkaukseen liittyviä huhuja on tullut poliisin tietoon jo loppukesällä 2021. Poliisi on jo tuolloin selvittänyt asiaa ja hankkinut lisätietoja mahdollisen uhkauksen todenperäisyyden arvioimiseksi. Tiedonhankintaa ja mahdollisen uhkauksen todenperäisyyden arviointia on jatkettu sen jälkeen edelleen, tiedottaa poliisi.Poliisin käytössä olevien tietojen perusteella tapauksessa ei ole ilmennyt seikkoja, joiden perusteella edellä mainittu uhka olisi ollut tai olisi todellinen.

Poliisin selvityksen perusteella kysymys on nuorison keskuudessa liikkeelle lähteneestä huhusta, joka ei ole ottanut laantuakseen vaan se on ajan kuluessa noussut ajoittain uudelleen esiin ja tuonut asian ympärille lisää huhuja ja lieveilmiöitä.

Muun muassa lokakuun alussa 2021 Lapuan Alakoulun seinään oli sotkettu tussilla ja kirjoitettu kouluampumiseen viittaava teksti. Lapuan Sanomat oli tuolloin julkaissut asiasta uutisen, jossa oli kuva mainitusta kirjoituksesta. Tämän tapauksen esitutkinnan yhteydessä on selvinnyt, että huhujen perusteella nimetty uhkaaja ei ole kirjoittanut kyseistä tekstiä.

Tällä tiedotteella poliisi haluaa katkaista asian ympärillä vellovat huhut. Poliisin arvion perusteella kouluun kohdistuva uhka ei ole todellinen. Asian ympärillä edelleen vellovat huhut saattavat sen kohteena olevan henkilön ja hänen lähipiirinsä kohtuuttomaan tilanteeseen. Vallitseva tilanne vaikeuttaa myös kouluhenkilökunnan, oppilaiden ja oppilaiden vanhempien työskentelyä turvallisen kouluympäristön hyväksi.

Poliisi on 18.1.2022 käynnistänyt asiassa esitutkinnan rikosnimikkeellä perätön vaarailmoitus.

Aiheeseen liittyen