sunnuntai, 16 kesäkuun, 2024

Poliisi tutkii Turun Pernossa tapahtunutta puukotusta kahtena murhan yrityksenä

Turun Pernossa toukokuun alkupuolella tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on edennyt. Tilanteessa kahta aikuista miestä lyötiin teräaseella kaulan alueelle yleisellä paikalla. Rikoksista epäiltynä on vangittuna noin 50-vuotias mies, kertoo poliisi.

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen Turun Pernossa, palvelukeskuksen luona tapahtuneesta puukotuksesta 10. toukokuuta kello 18.03.

Poliisin tullessa kohteeseen, paikalla oli kaksi uhria sekä rikoksista epäilty, joilla kaikilla oli teräaseella aiheutettuja vakavia vammoja. Esitutkinnan perusteella puukotuksen uhrit valikoituivat väkivallanteon kohteiksi sattumanvaraisesti ja täysin yllättäen.

– Tekojen jälkeen epäilty lopuksi puukotti itseään vakavasti. Poliisi antoi paikalla hätäensiapua. Kaikki saivat tapauksessa vakavia vammoja, mutta kukaan heistä ei enää ole välittömässä hengenvaarassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Kosunen.

Epäilty on tunnustanut tekonsa

Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi tutki asiaa kahtena tapon yrityksenä.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty toteutti tekonsa suunnitelmallisesti ja vakaata harkintaa käyttäen. Tästä syystä rikosnimikkeet on muutettu. Epäilty on kuulusteluissa tunnustanut murhan yritykset ja kertonut, että hänen tarkoituksensa oli puukottaa useita ihmisiä, Kosunen sanoo.

Kosusen mukaan epäilty on yksityiskohtaisesti kertonut tapahtumien kulusta ja teon suunnitelmallisuudesta. Lisäksi hän on kertonut käyttäneensä ennen tekoa päihdyttäviä aineita.

Teon toteutuspaikan epäilty valitsi suunnitelmallisesti hänelle tuttuna paikkana.

Viha ei kohdistunut tiettyyn tahoon

Rikoksista epäilty, noin 50-vuotias mies on vangittuna. Hän ei aiemmin ole ollut epäiltynä väkivaltarikoksista. Esitutkinnassa on selvinnyt myös teon motiivi.

– Epäilty on kertonut kokeneensa pitkäaikaista henkilökohtaista vihaa, joka ei ole kohdistunut kehenkään tai mihinkään tiettyyn tahoon. Rikosten ei epäillä liittyvän mihinkään tiettyyn kansanryhmään, vähemmistöihin tai muihin valikoituihin ryhmittymiin, vaan uhrit valikoituivat sattumalta, Kosunen selventää.

Poliisi on kuulustellut asianosaisia sekä useita todistajia. Esitutkinnan perusteella poliisille on syntynyt selkeä käsitys teosta kokonaisuudessaan. Esitutkinta suoritetaan loppuun, minkä jälkeen asia saatetaan syyteharkintaan kesän aikana.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT