Keskusrikospoliisi on kuulustellut kahta miestä, jotka otettiin kiinni Lempäälässä eilen iltapäivällä tapahtuneeseen ammuskeluun liittyen.

Kuulustelujen jälkeen miehet on vapautettu, eikä heitä enää epäillä rikoksesta. Kiinnioton perusteena oli epäily törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Vuonna 1998 ja 1994 syntyneet miehet otettiin kiinni eilisiltana ja viime yönä. He olivat matkustajina autossa, jonka vuonna 1992 syntynyt kuljettaja ampui kohti poliiseja Lempäälän Moisiossa takaa-ajon päätteeksi. Mies itse menehtyi, kun poliisi vastasi tuleen.

Kiinniotettuja miehiä epäiltiin osallisuudesta törkeään ampuma-aserikokseen pakoautosta löytyneiden aseiden osalta. Miehet eivät olleet auton kyydissä ammuskelun aikana, vaan he olivat jääneet auton kyydistä ennen takaa-ajotilannetta.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Poliisin aseenkäytön osalta asian selvittäminen on jatkunut Valtakunnansyyttäjänvirastossa. Esitutkintaa ei ole aloitettu.

Aiheeseen liittyen