Tanska. Toisella 36-vuotiaista miehistä, joita syytetään 22-vuotiaan Mia Skadhauge Stevnin murhasta, ei ollut mitään tekemistä tämän katoamisen tai kuoleman kanssa. Pohjois-Jyllannin poliisi on päätynyt tähän johtopäätökseen, ja siksi syyttäjä on päättänyt hylätä häntä vastaan nostetun murhasyytteen, uutisoi DR Nyheder.

– 36-vuotiasta miestä kohtaan, jonka pidätimme 9. helmikuuta, syytteestä on päätetty luopua. Taustalla on laaja tutkimus, jossa olemme kartoittaneet hänen olinpaikkansa. Se osoittaa, ettei hänellä ole mitään tekemistä Mian katoamisen ja sitä seuranneen kuoleman kanssa, sanoo tapauksen poliisitutkinnan johtaja, apulaispoliisitarkastaja Frank Olsen    DR:lle.Toinen 36-vuotias mies on edelleen pidätettynä tapauksesta. Hän on ollut kiinni helmikuussa tapahtuneesta pidätyksestään lähtien. Tutkintavankeuden on määrä vanhentua torstaina, mutta poliisi vahvistaa, että hän on vapaaehtoisesti suostunut vankeuden jatkamiseen alustavasti neljällä viikolla.

Molemmat miehet ovat kiistäneet syyllisyytensä koko prosessin ajan.

Syytetyn miehen tutkinnasta Frank Olsen sanoo, että he ovat edelleen kartoittamassa hänen olinpaikkaansa, videomateriaalia, todistajien lausuntoja ja muita teknisiä vihjeitä tapahtuma-ajalta. Ei tiedetä, kuinka kauan kestää, ennen kuin poliisi on lopettanut tutkinnan ja voi luovuttaa todisteet syyttäjälle, jonka on sitten päätettävä, nostetaanko syyte vai ei.

Mia Skadhauge Stevn katosi kaupunkimatkan jälkeen Aalborgissa sunnuntaina 6. helmikuuta. Valvontakamerat näkivät hänen nousevan autoon Vesterbrossa Aalborgissa.

Kolme päivää myöhemmin kaksi miestä pidätettiin. Ja pidätyksen jälkeisenä päivänä poliisi löysi Dronninglund Storskovista ruumiinosia, jotka myöhemmin paljastuivat olevan peräisin etsityltä nuorelta naiselta.

Poliisi onnistui tunnistamaan ja myöhemmin takavarikoimaan auton, jota alun perin etsittiin rakeisen valvontakuvan perusteella. Auto löydettiin myöhemmin Pohjois-Jyllannista.

Poliisi ei ole kertonut mitään siitä, miten 22-vuotias nainen surmattiin.

Aiheeseen liittyen