sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Poliisi varautuu vilkkaaseen festariviikonloppuun Tampereella – häiriköinnistä lähtee ranneke

Tampereelle on tiedossa vilkas loppukesän festariviikonloppu Ratinan alueella. Poliisi varautuu turvaamaan yleistä järjestystä sekä turvallisuutta kaupungilla, etenkin tapahtuma-alueen läheisyydessä. Itse tapahtuma-alueella turvallisuutta valvoo ensisijaisesti järjestäjä, joka on tehnyt ennakkoon paljon yhteistyötä poliisin kanssa.

Tapahtuma-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantavalta tai häiritsevältä henkilöltä voi järjestäjä poistaa rannekkeen ja hänen festivaalit päättyy siihen. Myös yritys kuljettaa esimerkiksi teräaseita tai huumeita festarialueelle voi johtaa rannekkeen poistamiseen. Poliisi tekee rikkomuksen seurauksena myös omat lakiin perustuvat toimenpiteensä eli esimerkiksi kirjoittaa sakon tai ottaa henkilön tarvittaessa kiinni rikoksen tai häiriön perusteella.

Liputtomien henkilöiden yrityksiin rynnätä isolla porukalla aitojen tai porttien läpi päästäkseen sisälle tapahtuma-alueelle suhtaudutaan vakavasti. Tapahtuman järjestäjä on edellisvuosien tapaan varautunut torjumaan yritykset ja poliisi avustaa tarvittaessa järjestyksenvalvojia. Massaryntäyksen yrittämisen seurauksena voi olla poliisin toimenpiteenä sakkoja tai tapauskohtaisesti myös kiinniotto, muistuttaa Sisä-Suomen poliisi.

Poliisi muistuttaa, että Ratinan alueella on tapahtuman ajan voimassa lentokieltoalue. Dronen lennättäminen on kielletty Ratinan stadionin alueella ja laajasti sen ympäristössä. Poliisi valvoo lentokieltoalueen noudattamista ja luvattomasta lennättämisestä voi seurata sakko.

Poliisi puuttuu häiriökäyttäytymiseen

Ratinan tapahtuma-alueelle sisäänpääsy edellyttää viime vuoden tapaan täysi-ikäisyyttä. Aikaisempina vuosina tapahtuma-alueen ulkopuolelle on kerääntynyt runsaasti nuorisoa ja tämän seurauksena poliisi on valitettavasti joutunut paljon puuttumaan myös häiriökäyttäytymisiin. Suurella todennäköisyydellä tapahtuma kerää tänä vuonna jälleen paikalle myös alaikäisiä.

Poliisi toivoo, että vanhemmat kantavat huolta siitä millä tavoin nuoret viettävät viikonloppua. Alaikäisen pyyntöön päästä esimerkiksi yökyläilemään juuri tänä viikonloppuna, voi olla hyvä suhtautua sopivalla tavalla kriittisesti. Poliisi pyytää vanhempia varmistamaan missä nuori viettää aikaansa ja että nuorelle on saatavilla turvallinen aikuinen, johon ottaa yhteyttä tarvittaessa.

Poliisi toivottaa turvallista festariviikonloppua!

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT