perjantai, 8 joulukuun, 2023

Poliisi varoittaa iäkkäiden koteihin eri verukkein pyrkivistä varkaista – pankkikortteja ja rahaa viety

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut lyhyen ajan sisällä ainakin viisi tapausta, jossa mies ja nainen ovat päässeet iäkkään henkilön kotiin eri verukkeilla. Kutsumattomat vieraat ovat anastaneet asukkaalta pankkikortteja ja rahaa, kertoo poliisi.

Ovelle pyytämättä saapuneet mies ja nainen ovat kertoneet muun muassa myyvänsä patalappuja tai muita käsityötä. Välillä syynä on ollut myös diabetes, jonka tiimoilta on pyydetty saada voileipää huonon olon parantamiseksi. Tekosyynä on käytetty myös haastattelua, jonka mies ja nainen väitettyinä terveydenhoitoalan opiskelijoina haluaisivat tehdä.

Oli veruke mikä tahansa, kun asukas on keskittynyt toiseen henkilöön, toinen on onnistunut anastamaan asukkaan pankkikortin ja joissakin tapauksissa käteistä rahaa. Varkaat ovat onnistuneet nostamaan pankkikorteilla rahaa.

− Poliisille on tullut tietoon edellä kuvatun kaltaisia tilanteita Siuntiosta, Lohjalta, Espoosta ja Kirkkonummelta. Kaikkia tapahtumia tutkitaan varkautena, kertoo rikosylikonstaapeli Juuso Siren.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT