keskiviikko, 24 heinäkuun, 2024

Poliisi varoittaa Kuopion seudulla mahdollisesti liikkeellä olevasta vaarallisesta huumausaineesta

Kuopion seudulla on kuluneen syksyn aikana tapahtunut useita huumekuolemia, joihin epäillään liittyvän yliannostus, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisin tekemien kuolemansyyn tutkintojen yhteydessä on tullut viitteitä mahdollisesti vaarallisesta huumausaineesta, erittäin vaaralliseksi aineeksi luokiteltavasta metonitatseeni-nimisestä muuntohuumeesta. Metonitatseeni on aine, jonka käyttöannos on todella pieni, joten yliannostuksen riski on erittäin suuri ja siitä seuraa hengityslama.

Valtakunnallisesti metonitatseeniä on tavattu ulkoisesti Subutex 8 mg-lääketablettien näköisistä tableteista, joita voi olla liikkeellä myös Kuopion seudulla. Kyseiset tabletit eivät ole läpipainopakkauksissa, kuten katukaupassa tavallisesti välitettävät alkuperäiset Subutex -tabletit.

Metonitatseeni on synteettinen opioidi. Yhdiste on luokiteltu Suomessa huumausaineeksi 14.2.2022. Nitatseeniryhmän opioidien, joita on useita, arvioidaan olevan satoja tai tuhansia kertoja voimakkaampia kuin morfiini ja kymmenen kertaa voimakkaampia kuin fentanyyli.

Poliisi varoittaa erityisesti Subutexin käyttäjiä tästä mahdollisesti katukaupassa liikkuvasta vaarallisesta huumausaineesta.

Mahdollisia tietoja tämän vaarallisen aineen välittämiseen liittyvistä tapahtumista tai henkilöistä voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT