Ruotsi. Sunnuntaiyönä useita poliisiautoja sabotoitiin Tukholman Södermalmissa ravintoloiden ja juhlatilojen ulkopuolella, kertoo Aftonbladet.

Kun poliisi puuttui ravintoloiden toimintaan, kahden auton renkaat puhkottiin ulkopuolella. Kolmannesta poliisiautosta potkaistiin taustapeili, kun poliisi keskeytti kotibileet. Tässä kohteessa poliisi oli paikalla ja näki tekijän.

– Nämä ovat todennäköisesti ihmisiä, jotka eivät pidä poliisista. Ilkivalta on luultavasti tarkoitettu poliisia vastaan, mutta vaikuttaa vain muihin ihmisiin, sanoo Viktor Adolphson Södermalmin poliisista.

– Meidän on vaihdettava autoja, mikä vie aikaa. Se voi tarkoittaa, että toimintamme hidastuu, kun meidän on pelastettava ihmishenkiä. Ja tuhotöistä tulee myös kustannuksia, jotka osuvat veronmaksajiin täysin tarpeettomasti Adolphson toteaa.

Kaikki tapaukset luokitellaan Ruotsissa yleistyneeksi ”sinisen valon sabotaasiksi”. Nyt poliisi yrittää löytää sabotoijat. Ravintoloiden ja pubien ympäristöissä on valvontakameroita joista voi löytyä tutkintaa helpottavaa materiaalia, toteaa Aftonbladet.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen