lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Poliisien määrän lisääminen ei ole ratkaissut Ruotsin rikollisuusongelmia

Ruotsi. Poliisin tekemän rikollisuuden ehkäisytyön tulokset heikkenivät viime vuonna, kertoo poliisin vuosikertomus. Poliisi on saanut viime vuosina paljon lisärahoitusta. Jotta rahojen vaikutuksista saataisiin selkoa, hallitus on määrännyt tarkemman vuosiraportin tuloksista, kertoo SVT Nyheter tänään 16.3. julkaisemassaan artikkelissa.

Rikosten tutkinta ja syytteeseenpano on yleisesti ottaen entisellä tasolla – vaikka poliisien määrä on kasvanut lähes 2 500:lla.

Tavoitteena on, että vähemmän ihmisiä joutuisi alttiiksi rikollisille ja rikoksille, mutta poliisi arvioi, että rikoksentorjuntatoiminnan tulokset kehittyivät vuonna 2023 negatiivisesti vuoteen 2022 verrattuna.

Mitä tulee yleisen järjestyksen ja turvallisuuden luomiseen, tuloksen katsotaan olevan ennallaan. Poliisi kuitenkin huomauttaa, että jengiväkivalta on kärjistynyt ja terrorismin uhka lisääntynyt, mutta ihmisten kokema turvallisuus oli kansallisen turvallisuusselvityksen mukaan sama kuin aikaisempina vuosina.

Vuosikertomuksessa on myös arvioitu, että tulos rikosten tutkinnassa ja syytteeseenpanossa pysyi kokonaisuutena ennallaan. Toisaalta uusi valtakunnallinen poliisipäällikkö Petra Lundh painottaa, että poliisi on onnistunut ehkäisemään ja tutkimaan vakavia rikollisverkostoihin liittyviä rikoksia.

Oikeusministeri Gunnar Strömmer (M) katsoo, että tämä on yksi monista vuosikertomuksen myönteisistä kohdista. Hän huomauttaa esimerkiksi, että Tukholman kuolemaan johtaneiden ammuskelujen selvitystaso on noussut noin 16 prosentista yli 70 prosenttiin.

Strömmer haluaa kuitenkin nähdä parempaa tulosta myös arkirikosten, kuten varkauksien, ilkivallan ja pahoinpitelyjen, osalta, kirjoittaa SVT.

1 KOMMENTTI

  1. Se poliisin määrää lisäämällä parane kun kuitenkin vain tarjoilevat pitsaa tarhapaikanhakijoille. Kova linja käyttöön, niin kyllä nuokin oppivat ja lopettavat hölmöilynsä pelätessään saavansa liian kovan vastuksen.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT