torstai, 30 toukokuun, 2024

Poliisihallitus: Hae aselupaa ajoissa ennen kesää ja syksyn metsästyskautta

Poliisihallitus. Varmista syksyn jahtikauden aloitus ja hae aselupaa nyt, ennen kesää. Voit panna ampuma-aseluvan vireille poliisin sähköisen asioinnin kautta. Muista kuitenkin liittää sähköiseen hakemukseen kopio metsästyskortista ja maksetusta riistanhoitomaksusta, opastaa Poliisihallitus.

Sähköinen asiointi vaatii hakijalta huolellisuutta

Poliisi suosittelee käyttämään sähköistä asiointia, joka on nopeaa ja helppoa. Poliisihallituksesta muistutetaan kuitenkin, että luvan myöntämisen perusteet ja siihen tarvittavat liitteet eivät ole muuttuneet sähköisen asioinnin myötä. Hakemukseen on liitettävä vaaditut asiakirjat myös sähköisesti.

– Sähköinen hakemus tulee täyttää huolellisesti ja tallettaa mukaan kaikki tarvittavat liitteet kuten esimerkiksi kuva metsästyskortista ja maksetusta riistanhoitomaksusta. Silloin poliisilaitoksen on mahdollista tehdä aselupapäätös ilman lisätietopyynnön aiheuttamaa viivettä, muistuttaa ylitarkastaja Tarja Ranta Poliisihallituksesta.

Maaliskuun 2024 alusta poliisin sähköiseen asiointiin avattiin uusina palveluina mahdollisuus panna lupa-asioita vireille ja tehdä ilmoituksia ampuma-aseasioissa. Hakemuksia onkin jätetty vilkkaasti, mutta valitettavasti niissä on havaittu runsaasti puutteita. Puutteelliset hakemukset ovat hidastaneet lupa-asioiden käsittelyä poliisilaitoksissa.

Lisätietoja saa poliisi.fi-sivuilta sekä poliisin valtakunnallisesta neuvontapalvelusta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT