lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Poliisihallitus on saanut valmiiksi poliisin henkilöstöjohtamisen tilaa koskevan selvityksen

Poliisihallitus on julkaissut laajan selvityksen poliisin henkilöstöjohtamisen toimivuudesta ja kehittämistarpeista. Selvityksen pohjalta poliisi kehittää tietojohtoisesti henkilöstönsä hyvinvointia, osaamista sekä työnantajakuvaa.

Poliisihallitus toteutti sisäisen selvityksen poliisin henkilöstöjohtamisen nykytilasta maalis – elokuussa 2023. Selvityksellä haluttiin saada ajantasainen tilannekuva siitä, miten henkilöstöjohtaminen toimii ja miten sitä tulisi kehittää.  Selvityshenkilöksi määrättiin ylitarkastaja Piia Vuori-Murto Poliisihallituksesta.

Selvityksessä tarkasteltiin henkilöstöjohtamisen kokonaisuutta, rakennetta, voimavaroja sekä sen tuottamaa lisäarvoa poliisitoiminnalle. Selvityksen johdosta Poliisissa on jo käynnistynyt useita henkilöstöjohtamisen kehittämiseen tähtääviä toimenpiteitä.

Henkilöstösuunnitelma päivitetään ja sen painoarvoa lisätään

Selvityksessä todettiin, että henkilöstöjohtaminen toimii hyvin, mutta siinä on myös kehittämistarpeita. Erityisiksi kehityskohteiksi nousivat henkilöstösuunnitteluun sekä esimiestyön johtamiseen liittyvät asiat.

Poliisihallitus on jo selvityksen aikana huomioinut selvityksessä nousseita asioita osana Poliisihallituksen perustehtäviä. Lisäksi erityistä huomiota on kiinnitetty henkilöstösuunnittelun kehittämiseen ja henkilöstösuunnitelman vaikuttavuuden lisäämiseen.

Poliisin henkilöstösuunnitelman avulla henkilöstöjohtamisen painoarvoa tullaan kasvattamaan. Esimiestyön kehittämisen ja sitä kautta koko henkilöstön saamaa työhyvinvoinnin ja osaamisen tukea tullaan lisäämään.

Poliisihallitus on käynnistänyt koko työuran kattava osaaminen ja työssäjaksaminen -hankkeen (KOTKA), jonka projekteissa osa selvityksen keskeisistä toimenpidesuosituksista esimiestyön kehittämiseen, urapolkuihin ja työnantajakuvaan liittyen tullaan toteuttamaan.

Henkilöstöasioiden korostaminen näkyy myös poliisin päivitetyssä strategiassa, jossa poliisin henkilöstön hyvinvoinnin ja osaamisen tuki on nostettu sen yhdeksi päätavoitteeksi.

Poliisi on yli 10 000 henkilön työnantaja

Poliisi koetaan hyväksi työnantajaksi ja työpaikaksi. Poliisissa on monipuolisia tehtäviä ja urapolkuja niin poliisikoulutetuille kuin muunkin koulutustaustan omaaville, toteaa tiedotteessaan poliisihallitus.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT