tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Poliisihallitus: Poliisi panostaa näkyvään valvontaan koulujen päättyessä

Poliisihallitus. Poliisilaitokset toteuttavat tehostettua katu- ja päihdevalvontaa koulujen päättymisviikolla 27.5.–2.6.2024. Valvonnan painopisteenä on alle 18-vuotiaat nuoret. Huomiota kiinnitetään erityisesti päihteiden, huumausaineiden ja teräaseiden hallussapitoon, tiedottaa Poliisihallitus.

Koulujen päättyessä nuoret kokoontuvat usein juhlimaan ja kokoontumisiin liittyy päihteiden käyttöä ja sen mukanaan tuomia lieveilmiöitä. Poliisin näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriötä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi.

Poliisi puuttuu päihteiden ja teräaseiden hallussapitoon

Poliisi valvoo pääosin näkyvästi ja puuttuu kaikkien päihteiden käyttöön ja hallussapitoon. Poliisin havaintojen perusteella nuorilla on nykyisin valitettavan usein hallussaan myös teräaseita tai muita toisten vahingoittamiseen soveltuvia esineitä. Teräaseiden hallussapitoon puuttuminen on keskeinen valvontateema, huumausaineiden ja alkoholin hallussapidon lisäksi.

Paikalliset poliisiyksiköt tekevät valvontajakson aikana tiivistä yhteistyötä muun muassa nuoriso- ja sosiaalitoimen kanssa. Viranomaisyhteistyöllä varmistetaan nuoren kohdalla tehokas puuttuminen ja viiveetön reagointi mahdollisiin ongelmiin.

On tärkeää, että nuorten vanhemmat tietävät, missä lapset viikonloppuaan viettävät, kenen kanssa ja mitä tekevät. Reput ja kassit on syytä tarkastaa yhteistyössä nuoren kanssa ennen rientoihin lähtemistä. Näin voi välttyä yllätyksiltä, joita viranomaisten puuttuminen asioihin monesti tuo mukanaan.

Paikallispoliisit tiedottavat omasta valvonnastaan eri tavoin valvonnan aikana ja sen jälkeen. Poliisihallitus koostaa valvonnan valtakunnalliset tilastot 12.6. mennessä.

Tehostetun valvonnan tarkoituksena on erityisesti ehkäistä alkoholin, huumausaineiden tai muiden päihteiden aiheuttamia haittoja.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT