sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Poliisikoiran metsästä löytämä murtomies kumppaneineen vangittiin

Lapin poliisi tiedotti aiemmin metsään paenneesta murtomiehestä, jonka poliisikoira löysi Torniossa. Tämä kemiläinen 25-vuotias mies ja hänen rikoskumppaninsa, 34-vuotias torniolainen mies, vangittiin eilen torstaina 7.12. Kemi-Tornion käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä Ylitorniolla viime viikonloppuna tapahtuneeseen moottorikelkkavarkauteen. Tutkinnassa on selvinnyt, että epäiltyjen käytössä ollut autokin oli anastettu Torniosta.

– Esitutkinta on sujunut epäiltyjen kanssa hyvin ja rikoksiin liittyviä käänteitä on selvitelty heidän kanssaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Janne Koskela.

Tapahtumat lähtivät purkautumaan, kun toinen epäilty yritti murtautua omakotitalon autotalliin maanantaina aamulla 4.12. Tornion Puuluodossa. Talon asukas havaitsi murtautujan ja soitti hätäkeskukseen kutsumattoman vieraan paetessa metsään. Poliisikoira löysi epäillyn jäljeltä metsästä.

– Poliisikoira ja konstaapelit tekivät erittäin hyvää työtä, kun saivat epäillyn jäljitettyä, kiittelee rikoskomisario Koskela rikosvyyhdin purkautumiseen johtaneen tehtävän suorittajia.

Aiemmat arvelut, että lähistölle hankeen kiinni jäänyt auto liittyi tapaukseen, pitivät paikkansa ja auto oli juuri tuo Torniosta anastettu ajoneuvo. Autossa oli myös anastetut rekisterikilvet sekä perässä lähistöltä anastettu peräkärry. Samat tekijät olivat olleet myös asialla, kun Puuluodossa oli talon pihasta viety lumilinko, joka myöhemmin löytyi lähistöltä.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä ja havaintoja tähän rikoskokonaisuuteen liittyen, sillä Ylitorniolta anastettu Polaris Axys 800 -moottorikelkka (vm. 2016, väritykseltään sini-musta) on edelleen kateissa. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai arkisin numeroon 0295 466 156.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT