Hyvinkää, Uudenmaankatu, 13.8.2018 klo:20.43 Hyvinkään keskustasta alkoi pitkäkestoinen takaa-ajo, mikä päättyi lopulta Riihimäelle. Poliisipartio havaitsi Uudenmaankadulla ajoneuvon, josta oli tullut aikaisemmin yleisöilmoituksia sen ajotavan takia. Tiedossa oli myös, että ajoneuvossa on kilvet, mitkä ovat anastettu aikaisemmin päivällä.

Poliisiauton havaittuaan ajoneuvon kuljettaja kiihdytti voimakkaasti vauhtiaan ja lähti ajamaan karkuun. Ajoneuvo ajoi useasti risteyksessä päin punaista liikennevaloa. Ajoneuvo käytti taajamassa yli 100 km/h:ssa nopeuksia ja suoritti useita ohituksia käyttäen vastaantulevien ajokaistaa, jolloin vastaan tulleet ajoneuvot joutuivat väistämään estääkseen yhteentörmäykset.

Ajoneuvo pakeni käyttäen reittiä Uudenmaankatu – Kalevankatu – Eteläinen kehäkatu – Sillankorvankatu, josta se kääntyi 25:lle. 25:lla ajoneuvon nopeus nousi pahimmillaan noin 170 km/h:ssa nopeuteen. 25:lta ajoneuvo palasi takaisin taajamaan ja lopulta Hämeenlinnantielle, josta se jatkoi ajoaan Riihimäen puolelle. Henkilöauto jatkoi pakenemistaan vielä 4 kilometriä Riihimäen puolella, minkä jälkeen auton kuljettaja hiljensi nopeuttaan ja pysäytti auton.

Kuljettaja lukittautui autoonsa, jolloin poliisi joutui rikkomaan ajoneuvon sivuikkunan. Kuljettajana toiminut 32- vuotias mies otettiin kiinni. Hänelle suoritettu huumausaineenpikatesti osoitti positiivista huumausaineelle. Hänellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies toimitettiin verikokeen jälkeen kiinniotetuksi Hyvinkään poliisiasemalle. Miestä epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Alustavasti mies kertoi syyksi pakenemiseen kortittomuuden ja tietoisuuden, että oli huumausaineenvaikutuksen alaisena. Tapahtuma-aikaan ajoneuvossa oli kyydissä kaksi matkustajaa.

Aiheeseen liittyen