Jämsä. Hätäkeskukseen 8.9. tulleen ilmoituksen mukaan päihtyneen oloinen kuljettaja oli mennyt henkilöauton kuljettajan paikalle Korpilahdella huoltoaseman pihassa ja lähtenyt ajamaan ysitietä kohden Jämsää, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi tavoitti kyseisen henkilöauton ysitiellä Juokslahden kohdalla. Kohdatessaan poliisin, ajoneuvo kiihdytti voimakkaasti ja pakeni poliisia kohti Jämsää. Tilanteessa oli useita ohituksia ja nopeus nousi paikoin kovaksi.Jämsässä Turkinkyläntiellä pakeneva ajoneuvo pysähtyi. Kuljettajaksi osoittautui n. 40 vuotias eteläsuomalainen mies. Kuljettaja puhalsi 0,64 mg/l ja hänen epäillään käyttäneen myös huumausainetta. Kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta. Ajoneuvon kyydissä oli kaksi matkustajaa. Ajoneuvosta löydettiin anastetuksi epäilty, vihertävä Cannondale-merkkinen maastopolkupyörä.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja varkaudesta.

Ajoneuvossa olleet matkustajat ja kuljettaja otettiin kiinni. Matkustajien epäillään  kuljettajan ohella osallistuneen polkupyörävarkauteen. Polkupyörä on mahdollisesti anastettu Jyväskylän alueelta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

Aiheeseen liittyen