Konepistooli on poliisien tukiase. Termillä tarkoitetaan asetta, joka on kaliiperiltaan pistoolia isompi ja tulivoimaisempi. Tukiaseena oli vuosia saksalaisen Heckler & Kochin valmistama konepistooli. Niitä ollaan vähitellen korvaamassa kuvan tsekkiläisellä CZ:n konepistoolilla.
Julkisuuteen ei ole kerrottu voiko näillä aseilla ampua sarjatulta.
Poliisia kohtaan aseita käytetään yhä useammin. Tapausten määrä on ollut tasaisessa kasvussa jo useita vuosia. Rikolliset ovat myös raskaasti aseistautuneita, kuten esimerkiksi hiljattain United Brotherhood -järjestöön tehdyt ratsiat paljastavat.
Poliisin voimankäyttöä säätelevää poliisilakia on kovemmaksi muuttuneen toimintaympäristön vuoksi jouduttu uudistamaan. Yksi esimerkki tästä on poliisin aseistusta koskeva asetus. Aiemmin laki kielsi poliisilta sarjatuliaseiden käytön.
Vuonna 2015 voimaan astuneessa muutoksessa lakitekstiin tuli termi konepistooli. Laki ei siis enää määrittele, saako ase olla kertatuli- tai sarjatuliase. On kuitenkin äärimmäisen epätodennäköistä, että poliisi ryhtyisi maassamme koskaan sarjatulta ampumaan.
Suomen poliisi ei ammu surmatakseen, vaan pysäyttääkseen. Ampuma-aseen käyttö on aina äärimmäinen voimakeino, johon poliisi saa turvautua vain pakottavassa tilanteessa.
Poliisin aseistus on erittäin tiukasti määrätty laissa. Sen mukaan poliisin aseistukseen on kuulunut virkapistoolin lisäksi kivääri tai haulikko. Haulikoita käytetään esimerkiksi kolarissa loukkaantuneiden eläinten lopettamiseen.
Rynnäkkökivääreitä poliisilla ei ole, vaikka toisinaan näin uutisoidaan. Ne ovat sotaväen aseita. Vääriä käsityksiä syntyy koska poliisi ei kerro julkisesti aseistuksensa suorituskyvystä. Tarkat tiedot ovat julkisuuslain nojalla salassa pidettäviä.