sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Poliisin blogi: Vakavat uhkat edellyttävät kansainvälisen yhteistyön tiivistämistä

Poliisihallitus. Kansainvälisen yhteistyön merkitys on poliisitoiminnan kannalta entistä tärkeämpää. Valmius vastata kansainvälisen kehityksen myötä yhä vakavampiin uhkiin edellyttää muiden valtioiden ja kansainvälisten järjestöjen kanssa tehtävää yhteistyötä ja rajat ylittävän operatiivisen toiminnan kehittämistä.

Näin toteaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tony Everhall poliisin verkkosivulla julkaistussa blogissa.

Blogin mukaan operatiivisen rajat ylittävän yhteistyön tuoma ehdoton lisäarvo on, että yhteistyöllä voidaan entisestään parantaa kansallista valmiutta ja tehostaa toiminnallista vastetta.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana poliisin lakisääteiset tehtävät ovat lisääntyneet ja toiminnan vaatimukset monipuolistuneet suuresti. Poliisille osoitetut henkilöstöresurssit ovat kuitenkin pysyneet tästä kehityksestä huolimatta lähes samana.

– Poliisille on hiljattain ehdotettu uusia kansainväliseen toimintaan liittyviä lakisääteisiä tehtäviä. Poliisin erityistoimintayksikön, Karhun, kansallista ja kansainvälistä toimintavalmiutta tulisi kehittää vastaamaan uusien ehdotettujen tehtävien mukaisia tilanteita, Everhall toteaa blogissa.

EU:n jäsenvaltioiden ja Pohjoismaiden keskinäisriippuvuus turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä on kasvanut. Tätä kehitystä peilaten kansainvälisen ja rajat ylittävän yhteistyön merkitys korostunee jatkossa nykyistäkin enemmän. Pohjoismaiden välillä pyritään kehittämään entistä sujuvampia yhteistyön muotoja, jotta maiden välillä voidaan pyytää tai antaa toisilleen apua kiireisesti kriisitilanteissa.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT