Pyhätunturilla Pelkosenniemellä sattui 11.2.2020 iltapäivällä laskettelijan kuolemaan johtanut lasketteluonnettomuus. Lasketteluonnettomuudessa menehtyi pääkaupunkiseudulla asunut iäkäs mieshenkilö. Mies oli kokenut laskettelija, joka on tuntenut Pyhätunturin laskettelualueen erittäin hyvin.

Onnettomuuspaikka oli kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa rinnealueen alaosassa. Toinen rinteistä on normaalisti rinnekoneella ylläpidetty rinne ja toinen on luonnonlumirinne.

Mies laski alas hoidettua rinnettä ja hänen laskunopeutensa oli edellä samassa rinteessä alempana lasketelleita nopeampi. Rinteessä syntyi ohitustilanne, jossa takaa tullut mies  tuntemattomasta syystä ajautui liian lähelle edessään mennyttä laskettelijaa ja joutui sen vuoksi tekemään väistöliikkeen luonnonlumirinteen puolelle. Luonnonlumirinteessä mies  menetti laskunsa hallinnan ja kaatui pyörien osin ilmassa muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas. Paikalla samalla rinnealueella olleet henkilöt hälyttivät välittömästi apua ja menivät auttamaan miestä. Ensiavusta huolimatta mies menehtyi tapahtumapaikalle.

Mies käytti lasketellessaan asianmukaisia suojavarusteita muun muassa kypärää ja selkäpanssaria.

Sää onnettomuuspäivänä oli pilvinen ja tunturin yläosasta sumuinen. Säällä ei katsota olleen vaikutusta rinnealueen alaosassa tapahtuneeseen onnettomuuteen.

Poliisi pitää tapahtumien kulkua selvitettynä. Kellään muulla rinteessä olleella laskettelijalla ei katsota olevan vastuuta onnettomuuden tapahtumissa. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn tutkintana.

Aiheeseen liittyen