lauantai, 25 toukokuun, 2024

Poliisin ohje räjähteiden, nallien sekä patruunoiden hävittämiseen

Poliisin ohje: Mikäli löydät tai haltuusi joutuu esim. perinnönjaon yhteydessä räjähteitä, nalleja tai ampuma-aseiden patruunoita niin niihin ei tule koskea eikä lähteä itse siirtämään. Oikea menettelytapa on ilmoittaa niistä poliisille. Kiireellisissä tapauksissa esim. räjähdelöydösten osalta tulee soittaa hätäkeskukseen numeroon 112. Ei kiireellisissä tapauksissa Itä-Suomessa ilmoituksen voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla Itä-Suomen poliisin palvelupäivystykseen numeroon 0295 415 455. Ilmoituksen jälkeen poliisi ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kulloinkin kyseessä olevien räjähteiden, nallien tai patruunoiden noutamisesta.

Myös epäselvissä tapauksissa kannattaa tehdä ilmoitus poliisille, jolloin poliisi ottaa sinuun yhteyttä ja ryhtyy selvittämään asiaa. Usein tällainen tilanne voi tulla eteen esimerkiksi perikunnan tavaroita selvitettäessä, jolloin räjähteitä, nalleja tai patruunoita voi löytyä yllättävistäkin paikoista.

Räjähteitä, nalleja tai patruunoita ei pidä tuoda oma-aloitteisesti poliisiasemalle vaan tehdä niistä aina ilmoitus poliisille ja odottaa poliisin yhteydenottoa. Vanhat räjähteet, nallit sekä patruunat voivat olla ns. herkistyneitä ja siten herkästi räjähtäviä. Viimeisin vaaratilanne Itä-Suomessa oli viime viikon torstaina, kun kansalainen toi Kuopion poliisiasemalle oma-aloitteisesti hävitettäviä patruunoita kassissa ja kassista löytyi patruunoiden lisäksi ns. kova munakranaatti (kuva liitteenä). Huonommalla tuurilla kyseinen kranaatti olisi voinut räjähtää kassia käsiteltäessä tai kuljetettaessa.
Eli tällaisilta vaaratilanteilta välttyy, kun tekee ensin ilmoituksen poliisille ja odottaa poliisin yhteydenottoa.

Pohjois-Savon alueella pidetään seuraava räjähdekeräys viikolla 44 eli mikäli sinulla on hallussasi hävitettäviä räjähteitä, niin tee niistä ennakkoilmoitus hyvissä ajoin sähköpostiin tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 0295 455 003. Muista jättää sähköpostilla vastatessa yhteystietosi ja mikäli soitat em. puhelinnumeroon, niin soita näkyvästä numerosta, jotta poliisi voi soittaa sinulle takaisin.

Kuva: Poliisi

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT