Kouvola. Poliisi tiedotti Twitterissä eilen asuntomurrosta Kouvolan Uimilassa ja pyysi kansalaisia välttämään alueella liikkumista. Yli 5 tuntia kestäneen laajamittaisen poliisioperaation tuloksena kaksi rikoksesta epäiltyä saatiin poliisin haltuun ja tuotiin kiinniotettuna Kouvolan poliisiasemalle.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen käynnissä olevasta asuntomurrosta tiistaina 25.6.2019 aamupäivällä. Asunnon omistaja oli saanut puhelimeensa hälytyksen murrosta ja pyytänyt naapuriaan käymään katsomassa tilannetta. Naapurin ehdittyä paikalle oli kaksi miestä poistunut paikalta juosten. Naapuri ilmoitti asiasta poliisille aamulla kello 10.17 ja seurasi pakenevia hetken, mutta kadotti näköyhteyden epäiltyihin näiden juostua metsään.

Poliisilla oli syytä epäillä tekijöiden saaneen asunnosta haltuunsa ampuma-aseita, ja näin oli syytä epäillä tekijöiden olevan aseistettuja. Ampuma-aseita säilytettiin asunnossa asianmukaisessa asekaapissa, johon oli yritetty murtautua. Tekijät eivät kuitenkaan ehtineet saada aseita haltuunsa, kiitos asunnon omistajan ja hänen naapurinsa nopean toiminnan.

Poliisilta paikalle lähti useita partioita sekä Kaakkois-Suomen poliisista että Hämeen poliisista. Poliisi varautui mahdollisesti aseistautuneiden epäiltyjen kiinniottoon ja tiedotti mahdollisesta vaarasta myös Twitterissä. Epäiltyjä jäljestettiin poliisikoirien avulla ja paikalle hälytettiin myös poliisin vaativiin tilanteisiin erikoistunut ryhmä.

Molemmat epäillyt oli saatu kiinni kello 15.41. Pakomatkansa aikana tekijöiden epäillään murtautuneen myös tyhjänä olleeseen mökkiin. Poliisi tutkii asiaa kahtena törkeän varkauden yrityksenä ja törkeän ampuma-aserikoksen yrityksenä.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen