perjantai, 23 helmikuun, 2024

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen: Poliisi tuo omalla toiminnallaan vakautta yhteiskuntaan

Tampere. Emme hyväksy sitä, että oikeudenmukaisuuden, avoimuuden ja vapauden arvoja käytetään meitä vastaan, sanoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen poliisien valatilaisuudessa Tampereella 4.12.2023.

Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella poliisien valatilaisuudessa pitämässään puheessa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen korosti, että ihmisten on luotettava siihen, että yhteiskunta pystyy puuttumaan turvallisuutta vaarantaviin ilmiöihin. Tuoreimpana esimerkkinä tilanne, jossa Venäjän viranomaiset tarkoituksellisesti ohjaavat kolmansien maiden kansalaisia Suomen rajoille. Viranomaiset tekevät yhteistyötä Suomen kansallisen turvallisuuden sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistamiseksi.

− Epävarmuuden kasvaessa on tärkeää, että poliisi tuo yhteiskuntaan omalla toiminnallaan vakautta ja jatkaa päivittäistä työtään ammattitaitoisesti ja sovinnollisuutta edistäen. Meidän tehtävänä on palvella ja tarjota perusturvallisuutta kaikille, Kolehmainen sanoi.

Henkilöstön hyvinvointi nostetaan korkealle poliisin strategiassa

Puheessaan poliisiylijohtaja Kolehmainen kertoi poliisin strategian päivityksestä. Henkilöstön hyvinvointi, osaaminen ja sitoutuminen on ensimmäistä kertaa nostettu yhdeksi päätavoitteeksi.

− Parannamme henkilöstön työkykyä, työhyvinvointia ja ylläpidämme yhteisöllisyyttä. Huolehdimme työturvallisuudesta ja tuemme sekä suojaamme henkilöstöä työssä kohdattavilta uhilta, Kolehmainen jatkaa.

Kehitämme poliisikoulutusta ja henkilöstön osaamista huomioiden poliisin turvallisuusympäristön sekä yhteiskunnan vaatimukset. Lisäämme poliisin houkuttavuutta työnantajana. Noudatamme esimerkillistä työnantajapolitiikkaa ja kehitämme esimiestyön suunnitelmallisuutta.

− Teillä on lupa odottaa, että edellä mainitut selvitykset ja strategiset painotukset näkyvät päivittäisessä työssänne tulevaisuudessa. Teillä on myös oma vastuunne siitä, että osaltanne edistätte näitä tavoitteita, erityisesti jos toimitte esimiestehtävissä, Kolehmainen sanoi.

”Olen oikeudenmukainen ja toimin koko työyhteisön parhaaksi” − 120 poliisia antoi poliisin eettisen valan Tampereella

Poliisiammattikorkeakouluun Tampereelle kokoontui eilen 4.12.2023 noin 120 poliisia antamaan poliisin eettisen valan. Valan otti vastaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Pääosa valan antavista poliiseista on valmistunut vuonna 2023. Eettisen valan tarkoituksena on saada poliisit entistä selvemmin tiedostamaan ja sisäistämään ne arvot ja hyvät toimintatavat, joita poliisilta odotetaan Suomessa.

Vala ei ole juridisesti sitova, mutta sen antamisella halutaan korostaa poliisina toimimisen vastuullisuutta. Eettisen valan antavat poliisit lupaavat muun muassa kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa ja oikeuksia sekä käyttäytyä rehdisti ja auttavaisesti.

Poliisin eettinen vala järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2001.

Kuva: Poliisi.

Poliisiylijohtajan puhe

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT