Polvijärvi. Poliisi on saanut valmiiksi Polvijärvellä 16.8.2020 tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Rikoksesta epäilty, noin 60-vuotias paikkakuntalainen mies on edelleen vangittuna, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisille ilmoitettiin sunnuntaina 16.8.2020 noin kello 18 Polvijärven keskustassa, yksityisasunnossa tapahtuneesta puukotuksesta.Ilmeni, että noin 60-vuotiasta naista oli lyöty teräaseella useita kertoja eri puolille kehoa. Naisen tila oli kriittinen ja hänet toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Nainen kuoli teossa saamiinsa vammoihin 18.8.2020.

Poliisi otti kiinni tapahtumaan liittyen, 60-vuotiaan polvijärveläisen miehen Polvijärven taajamasta. Mies oli poistunut tapahtumapaikalta henkilöautolla. Teossa käytetty teräase takavarikoitiin 60-vuotiaan hallusta kiinnioton yhteydessä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehen 19.8.2020 epäiltynä todennäköisin syin murhasta.

Samana päivänä vangittiin myös noin 50-vuotias mies, joka oli ollut samassa seurueessa uhrin ja 60-vuotiaan miehen kanssa ennen tapahtumia. 50-vuotiaan miehen vangitseminen tehtiin syytä epäillä -perusteella. Hän vapautui 25.8.2020. Esitutkinnassa ilmeni, ettei 50-vuotiaalla miehellä ole osallisuutta henkirikokseen, eikä häntä epäillä mistään rikoksesta liittyen näihin tapahtumiin.

Henkirikosta tutkittu murhana

Tekoa on tutkittu murhana, koska tekotapa on ollut erityisen julma ja raaka. Varsinaista motiivia teolle ei ole selvinnyt. Vangittuna oleva 60-vuotias mies on kuulustelussa kertonut, ettei hänellä ole muistikuvia tapahtumista.  Murhan lisäksi miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta. Päihteillä oli siis osuutensa tapahtumissa.

Vangitsemisen yhteydessä Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi syytteen nostamisen määräpäiväksi 7.1.2021. Vangittuna oleva 60-vuotias mies määrättiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen ja tästä johtuen syytteen noston määräpäiväksi on asetettu 30.4.2021.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen