keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Porissa kesällä tapahtuneen lapsikaappauksen pääepäilty on vangittu

Porissa kesän alussa tapahtuneen lapsikaappauksen pääepäilty on tänään vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa. Mies luovutettiin Serbiasta Suomeen aiemmin tällä viikolla. Häntä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta, kertoo poliisi.

Satakunnan käräjäoikeus on tänään 12.10. vanginnut 64-vuotiaan miehen epäiltynä lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Epäilty lapsikaappaus tapahtui Porissa 28. toukokuuta. Kaappauksen jälkeen epäilty matkusti lapsi mukanaan ulkomaille, missä heidät tavoitettiin kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

– Lapsi palautui Suomeen kesällä. Epäilty luovutettiin Serbiasta Suomeen tällä viikolla, ja poliisi on päässyt kuulemaan häntä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anna Kivimäki.

Tapauksessa on ollut epäiltynä yhteensä neljä henkilöä, joista kaikki muut on vapautettu. Kaikkia neljää epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Pääepäilty on ollut vangittuna poissaolevana 30. toukokuuta lähtien.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa, eikä esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi voi kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää. Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan marraskuun aikana.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT