lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Porissa uudenvuodenyönä tapahtuneen henkirikoksen selvittäminen on edennyt

Pori. Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Porissa uudenvuodenaattona tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnassa. Väkivallanteon asianosaiset ja todistajat on kuultu, ja poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta ja epäiltyjen osallisuudesta.

Henkirikos tapahtui uudenvuodenaattoiltana Porin Sampolassa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Poliisin tietojen mukaan tapahtumahetkellä asunnossa iltaa vietti varmuudella ainakin viisi henkilöä, ja illanvietossa käytettiin päihteitä.

Paikalla ollut 24-vuotias mies käyttäytyi illan aikana aggressiivisesti ja riitaisasti. Kyseisen miehen ja niin ikään asunnossa olleen 15-vuotiaan pojan välille syntyi sanaharkkaa, jonka päätteeksi mies otti esiin ampuma-aseen ja laukaisi sen lähietäisyydeltä suoraan 15-vuotiasta uhria kohti, kertoo poliisi.

Uhri kiidätettiin tapahtumapaikalta sairaalaan, missä hän menehtyi saamiinsa vammoihin alle vuorokauden kuluessa. 24-vuotias mies vangittiin Satakunnan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä taposta 4. tammikuuta.

Poliisi löysi epäillyn tekovälineen

Kuulustelujen lisäksi poliisi on tehnyt asian esitutkinnassa laajasti myös muita erilaisia tutkintatoimenpiteitä, kuten etsintöjä ja teknistä tutkintaa.

Illan tapahtumia selvitettäessä on käynyt ilmi, että taposta epäillyn miehen epäillään syyllistyneen tapauksessa myös laittomaan uhkaukseen ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen.

– Poliisi on esitutkinnan edetessä löytänyt epäillyn tekoaseen ja takavarikoinut sen jatkotutkimuksia varten, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antti Alitalo.

Poliisi myös epäilee, että yksi asunnossa tapahtumahetkellä olleista henkilöistä on syyllistynyt rikoksentekijän suojelemiseen. Tämä epäilty rikos liittyy tekovälineeseen.

Poliisi arvioi esitutkinnan siirtyvän syyteharkintaan maaliskuun alkupuolella.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT