lauantai, 24 helmikuun, 2024

Porvoossa eilen tapahtuneesta kuula-ase välikohtauksesta käynnistetty esitutkinta

Porvoo. Itä-Uudenmaan poliisi on käynnistänyt esitutkinnan eilen 22.1.2024. Porvoolaisen koulun pihalla tapahtuneesta välikohtauksesta. Tapahtunutta tutkitaan kolmena pahoinpitelynä ja ainakin yhtenä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona, kertoo poliisi.

– Tapauksessa on tällä hetkellä kaksi epäiltyä, mutta poliisin tietojen mukaan tekoihin on käytetty vain yhtä muovikuula-asetta. Kaikki asianosaiset pyritään kuulustelemaan lähiviikkoina. Tapauksen tutkinnassa tehdään yhteistyötä koulun ja lastensuojeluviranomaisten kanssa, kertoo rikoskomisario Matti Kolula.

Poliisi on takavarikoinut tekovälineenä käytetyn muovikuula-aseen ja tekee sille teknisiä tutkimuksia. Jotkut muovikuula-aseet vastaavat teholtaan tavanomaista ilma-asetta ja niihin on saatavilla erilaisia kuulia. Tehokkaalla muovikuula-aseella ammutut kuulat voivat läpäistä ihon ja muita kudoksia.  Alustavan selvityksen mukaan tässä tapauksessa ei ole ollut kyse erityisen tehokkaasta muovikuula-aseesta.

– On silti syytä huomioida, että heikkotehoisellakin muovikuula-aseella ammuttu kuula voi esimerkiksi silmään osuessaan aiheuttaa vakavia vammoja. Muovikuula-aseet eivät ole leluja ja aikuisten on syytä valvoa niiden turvallista ja ohjeiden mukaista käsittelyä, Kolula muistuttaa.

Oikeaa asetta muistuttavat muovikuula-aseet voivat myös aiheuttaa vakavia vaaratilanteita ja väärinkäsityksiä, mikäli niitä pidetään hallussa yleisellä paikalla.

Poliisi pyytää tapauksen silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan sekä mahdollisesta kuvamateriaalista poliisin osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT