torstai, 25 heinäkuun, 2024

Pride-kulkue vaikuttaa liikennejärjestelyihin Helsingin keskustassa lauantaina

Helsinki. Lauantaina 29. kesäkuuta järjestettävä Pride-kulkue vaikuttaa liikennejärjestelyihin Helsingin keskustan alueella. Muu liikenne katkaistaan reitiltä kulkueen ajaksi Senaatintorilta Kaivopuistoon. Ilmailua rajoitetaan Kaivopuistossa, tiedottaa poliisi.

Helsinki Pride 2024 -kulkue järjestetään lauantaina 29.6.2024.

Pride-kulkue vaikuttaa liikenteeseen merkittävästi Helsingin keskustan alueella. Muu liikenne katkaistaan reitiltä kulkueen aikana.

Kulkue kokoontuu Senaatintorille kello 10.00 ja lähtee liikkeelle kello 12.00.
Kulkueen reitti on Senaatintori – Snellmaninkatu – Aleksanterinkatu – Mannerheimintie – Pohjoisesplanadi – Fabianinkatu – Eteläinen makasiinikatu – Kasarmikatu – Neitsytpolku – Kaivopuisto.

Kulkue päättyy arviolta kello 16.00.

Kulkue vaikuttaa muuhun liikenteeseen erityisesti Senaatintorin ympäristössä, Mannerheimintiellä ja Esplanadilta Kaivopuistoon. Eteläsatamaan ja Katajanokan satamaan kannattaa ajaa Sörnäisten ja Pohjoisrannan kautta.

– Poliisi varmistaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kulkueen ja puistojuhlan aikana, kertoo ylikomisario Henri Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Pride-viikon yleisötilaisuudet ja lauantain kulkueen järjestää Helsinki Pride yhteisö Ry. Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyviä liikennejärjestelyjä Helsingin kaupungin ja Helsingin poliisilaitoksen kanssa sovitulla tavalla.
Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon tapahtumasta poliisi.fi-sivuille.

Ilmailua rajoitetaan Kaivopuistossa

Helsingin keskustassa on kolme pysyvästi ilmailulta kiellettyä aluetta: Meilahti, Munkkiniemi ja Kruununhaka.

Lisäksi ilmailua rajoitetaan Kaivopuistossa kello 10.00–22.00 välisenä aikana. Rajoitus koskee niin miehitettyä kuin miehittämätöntäkin ilmailua (dronet). Tilapäinen rajoitusalue on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi.

Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Kiellon rikkomisesta seuraa sakkorangaistus ja lisäksi laitteet voidaan tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyiksi. Alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa. Karttaan rajatulla alueella ei saa lainkaan lennättää droneja tai miehittämättömiä ilma-aluksia.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella. Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Poliisi muistuttaa, että jokainen lennättäjä on velvollinen noudattamaan alueella olevia lentorajoituksia. Lisätietoja lentokieltoalueista löytää osoitteista droneinfo.fiLinkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä sekä flyk.com.

Artikkelikuvassa ilmailukieltoalue. Kuva: Poliisi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT