Helsinki Pride 2022 -tapahtuman kulkue järjestetään lauantaina 2.7.2022. Kulkue kokoontuu Senaatintorille kello 10.00 ja lähtee liikkeelle kello 12.00.

Kulkueen reitti on Senaatintori – Aleksanterinkatu – Mannerheimintie – Eteläesplanadi – Unioninkatu – Eteläinen makasiinikatu – Kasarmikatu – Neitsytpolku – Kaivopuisto.Muu liikenne katkaistaan reitiltä kulkueen aikana. Kulkue päättyy arviolta kello 14.00.

Kulkue haittaa muuta liikennettä erityisesti Senaatintorin ympäristössä, Mannerheimintiellä ja Esplanadilta Kaivopuistoon. Eteläsatamaan ja Katajanokan satamaan kannattaa ajaa Sörnäisten ja Pohjoisrannan kautta.

Suojelupoliisin arvion mukaan mitään konkreettista uhkaa ei ole Suomessa tiedossa. Oslon tapahtumat saattavat kuitenkin lisätä Suomessa seksuaalivähemmistöihin ja Prideen kohdistuvaa häirintää ja ilkivaltaa.

Oodissa järjestettyä Helsinki Prideen liittyvää yleisötilaisuutta häirittiin ulkopuolisten henkilöiden toimesta. Poliisi ja järjestyksenvalvojat poistivat tapahtumaa häirinneet henkilöt paikalta. Poliisilla ei ollut perusteita tehdä kiinniottoja. Tilanne rauhoittui nopeasti.

– Oslon epäilty terrori-isku ja Helsinki Pride -tapahtuman häirintä Oodissa ovat aiheuttaneet huolta. Uskomme, että Pride-kulkue tulee sujumaan rauhallisesti. Poliisi on näkyvästi läsnä kaupungilla ja seuraa aktiivisesti sosiaalisen median keskustelua. Meille kannattaa ilmoittaa heti, jos tulee vastaan uhkaavia tai huolta herättäviä viestejä tai tilanteita, kehottaa ylikomisario Jarmo Heinonen.

Uhkaavista tai huolta herättävistä viesteistä Helsinki Pride -tapahtumaan liittyen voi ilmoittaa sähköpostilla ennaltaestava.helsinki@poliisi.fi. Akuutissa uhka- tai hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Aiheeseen liittyen