sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Puolalainen professori varoittaa suomalaisia: Venäjä ei luovuta, tilanne itärajalla vasta alkua

Raja. Salakuljettajat mainostavat kuljetuspalvelujaan Tiktokissa ja Instagramissa. Esimerkiksi matka Tunisiasta Moskovan kautta Suomen rajan tuntumaan opiskelijaviisumilla maksaa noin viisi tuhatta euroa.

Varsovan yliopiston professori, Eurooppaan suuntautuvaan maahanmuuttoon erikoistunut Maciej Duszczyk seuraa salakuljettajien touhuja myös sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa rikosverkostoja hallitsevat turkkilaiset ja saudiarabialaiset, jotka ovat verkostoituneet tehokkaasti ympäri maailman, kertoo Yle.

– Suomen kannattaa olla erittäin valmistautunut lisäprovokaatioihin. Tämä on hybridisotaa, eikä Venäjä lopeta, sanoo Duszczyk Ylelle.

Duszczykin mielestä Suomen kannattaa varautua siihen, että ihmiskauppiaat yrittävät ehkä piankin tuoda siirtolaisia Suomeen myös virallisten rajanylityspaikkojen ohi.

Tavoitteena siirtolaisilla on yleensä työnteko. He eivät siis ole turvapaikanhakijoita vaan taloudellisia pakolaisia.

Duszczykin mukaan matkat Suomeen tai Puolaan ovat suurin piirtein saman hintaisia. Lähtijät valitsevat kohteen omien intressiensä mukaan. Puolaan tulevat haluavat yleensä siirtyä saman tien muualle Eurooppaan.

Suomi taas on pussinperällä, eikä sieltä pääse helposti siirtymään. Duszczykin mielestä pohjoiseen houkutteleekin sosiaaliturva.

– Te olette rikas maa. Moni voi ajatella olevansa siellä ensin vuoden tai kaksi ja siirtyvänsä sitten muualle Eurooppaan, Duszczyk toteaa Ylelle.

8 KOMMENTTIA

 1. voi kunpa meillä kuunneltaisiin näitä puolalaisia ja latvialaisia sen sijaan että ollaan taas itse tietävinään paremmin kuin kukaan muu maailmassa ja sitten ollaankin aivan yllättyneitä kun mites se venäjä nyt noin tekee. kaikki muut tuntuu tietävän paremmin kuin nämä meidän kuuluisat venäläiskuiskaajat

  9
 2. ”Duszczykin mielestä pohjoiseen houkutteleekin sosiaaliturva.”

  Sanoiko joku että Kela Gold? Tervetuloa Suomeen, kultamuna! ”

  6
 3. Suomen varautuminen on alkeellista. Ne puutikut, mitä näin juuri rakennetun rajalle, on kuin häkkyrät variksenpelättimille. Niilläkö pelotellaan? Suomen viranomaiset ovat lepsuja, paljon puhetta vähän tekoja. Jos rajalle tulee tuhansia, miten estävät? Kannattaisi kysyä ohjeita vaikka Puolasta ja Latviasta ohjeita.

  7
  • Monet viranomaiset yleensä haluaisi suorempaa toimintaa, mutta moni asia ei ole heistä kiinni vaan politiikoista.

   0
   • Se on selvä moni asia olisi toisin… Jos hidas ”demokraattinen” ripaus vasemmistoo ja oikestoo yms tms hiuksen hienoja rajoja ettei olla kommunisti valtio vaatii vähän sitä ja tätä niin kommu on läsnä mutta ei poissa, tekoja ei puheita, mitä sitä enää sit rakentaa ku paska on jo housus, risumiehelle rest on peace suomi tarvitsisi teitä nii olis muutama risuenemmän……. Politiikkaa hohhoijjaaa pitäis alkaa otteita näkymään fin johdossa tekoja ei paskanjauhaminen mitään muuta teatteria kaikki…..

    0
 4. Uutinen voi hyvinkin kuvata tulevaa todellista tilannetta. Varsinkin lumien kadottua, Suomeen on helppo päästä pitkän rajan yli, jos naapuri ei suojele rajaansa näiltä tulokkailta. Suomen poliitikkojen suhteet Venäjään eivät todellakaan kiinnosta naapuaria estämään kaalliiksi tulevaa rajan ylityksen vartiointia. Päinvastoin rajojen asukkaat voivat hyötyä ”pakolaisista” saadessaan maksuja ylistysvinkeistä.
  Suomalaisille valvonta tulee kalliksi, joten siirtolaistulva tulee kasvamaan ja maan talous heikkenemään. Jos Venäjälle tulee pakotteita ydinenergian myyntiä vastaan, suomalaiset joutuvat ostamaan venäläisen ydinenergiansa Yhdysvaltojen kautta luultavasti tuplahintaan kuten kaasuenergiankin. Valtionjohto on saattamassa Suomen sähköenergian loppumiseen. Tällä hetkellä ydinenenergiasta on 1600 MW poissa vaurion tähden ja tuuli on heikkoa. Joudutaan tuottamaan sähköenergiaa Norjasta, Ruotsista ja Virosta yhteensä liki 3000 MW omaan sähkönkulutukseen. Jokainen voi huomata, että tilanne on päästetty vakaviin ongelmiin talven pakkasten tullessa. Ja ainoa ketä voisi syyttää, olisi maan hallitus, jonka tehtävänä on huolehtiaa kansalaisten hyvinvoinnista. Mutta voiko syyntakeetonta syyttää?

  1
 5. Kannattaa laittaa kansainväliseen viestintään todellinen tieto,meillä ei ole töitä eikä pääomaa,ja siitä voimme syyttää tätä kusipäistä hallitusta,siellä heiluu Purra puikoissa(PS) mutta missä onkaan Petteri,kanalauman kapteeni?

  1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT