Lappi. Kateissa oleva oululainen Pekka Isto on lähtenyt yksin vaeltamaan Pyhä-Luoston kansallispuistoon lauantaina 17.10.2020 illalla, eikä hänestä ole havaintoja tämän jälkeen. Poliisilla olevien tietojen mukaan hänellä on ollut tarkoitus yöpyä ensimmäinen 17. – 18.10.2020 yö varaustupa Kuukkelissa ja kaksi seuraavaa 18. – 20.10.2020 väliset yöt varaustupa Yrjölässä. Kummankaan edellä mainitun tuvan taikka alueen muiden tupien vieraskirjoissa ei ole ollut merkintöjä kadonneesta.

Vaellukselle lähtiessään kadonneella on ollut päällään tummat vaatteet ja kantamuksena tumma rinkka. Vaelluksen lähtöpaikka on ollut Rykimäkeron levikkeen ja Koparan porotilan risteyksen välillä Luostontiellä. Lähtöaikaan 17.10.2020 illalla alueella on jo ollut noin 15 – 20 cm lunta ja lunta on satanut koko viikonlopun lisää lumikertymän ollessa 30 – 40 cm.

Poliisi on kuluvan viikon aikana tehnyt alueella maastoetsintöjä muun muassa poliisikoirien sekä droonien avulla.

Poliisi pyytää tietoja kadonneesta tai niistä havainnoista, jotka voisivat liittyä katoamiseen. Tiedot pyydetään toimittamaan sähköpostiin ati.lappi@poliisi.fi.

Poliisi pyytää erityisesti niitä henkilöitä ilmoittautumaan, jotka ovat vierailleet Pyhä-Luoston kansallispuistossa Kapustan ja Pyhälammen päivätuvilla 17.10. – 25.10.2020 välisenä aikana. Henkilöitä pyydetään ilmoittamaan yhteystietonsa edellä mainittuun sähköpostiin poliisin yhteydenottoa varten.

Liitteenä oleva kuva kateissa olevasta henkilöstä on syksyltä 2019. Kadonneen vaatetus ja varustus voi olla eri kuin kuvassa.

Kadonnut Pekka Isto. Kuva: Poliisi.

Aiheeseen liittyen