Poliisin tietoon tuli alkuvuonna selvästi enemmän epäiltyjä raiskauksia ja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä kuin vuosi sitten, Tilastokeskuksen tuoreet tilastot kertovat.

Poliisille ilmoitettujen raiskausten ja lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen määrä oli tammi-maaliskuussa lähes 30 prosenttia korkeampi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Epäiltyjä raiskauksia ilmoitettiin yhteensä 379, mikä oli 27,6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-maaliskuussa. Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä poliisi sai 417 ilmoitusta. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli 28,7 prosenttia.

Tilastokeskus huomauttaa, että viranomaisten tietoon tulleiden seksuaalirikosten määrät vaihtelevat vuosittain paljonkin. 2010-luvulla eniten ilmoituksia lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tehtiin huhti-kesäkuussa 2013, jolloin poliisin tietoon tuli 612 epäiltyä tapausta.

Kaikkiaan poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen tietoon tulleiden rikosten määrä laski lähes kolme prosenttia viime vuoden tammi-maaliskuuhun verrattuna.

Aiheeseen liittyen