Ruotsi. Perjantaiyönä 12.5. kello 00.36 poliisi sai hälytyksen Tukholman pohjoispuolella Upplands Väsbyssä Väsbyskogenin alueella sijaitsevan kiinteistön asukkailta, jotka kuulivat voimakkaan pamauksen, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Emme vielä tiedä, mikä räjähti tai kuka sen takana on. Selvitämme, mitä motiiveja voi olla, sanoo Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson yöllä SVT:lle.Poliisin saapuessa paikalle kävi ilmi, että jotain oli räjähtänyt talon sisäänkäynnissä. Räjähdys on aiheuttanut vaurioita ovelle, mutta paikan päällä olleen pelastuslaitoksen henkilökunnan mukaan talo ei muuten näytä kärsineen suuria vahinkoja.

– On monia viitteitä siitä, että tämä liittyy jengirikollisuuteen, mutta emme tiedä mitään tarkemmin, sanoo Mats Eriksson Aftonbladetille.

Myöhemmin yöllä poliisi pidätti viisi ihmistä epäiltynä julkisesta tuhosta, ja kahta muuta henkilöä kuulustellaan, lehdet kertovat.

Edellisenä iltana tapahtui kaksi räjähdystä, myös Luoteis-Tukholman alueella, yksi Tenstassa ja yksi Järfällan alueella, vain muutaman kilometrin päässä Upplands Väsbystä.

Näetkö mitään yhteyttä kyseiseen tapaukseen tai muihin äskettäin tapahtuneisiin väkivaltaisiin tekoihin? SVT kysyy Mats Erikssonilta.

– Jotkut asiat viittaavat siihen, että tietyt tapahtumat, joissa on tapahtunut muita väkivaltarikoksia, voivat liittyä toisiinsa, mutta sitä en voi tällä hetkellä vahvistaa. Mutta tietysti tutkimme, onko yhteyksiä olemassa, Mats Eriksson sanoo.

Aiheeseen liittyen