perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Räjähdys kerrostalossa Ruotsin Haningessa – talossa kirjoilla jengirikollinen

Ruotsi. Tukholman eteläpuolella Handenissa tapahtui maanantaiyönä räjähdys kerrostalon sisäänkäynnillä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai maanantaiyönä 5.2. kello 03.06 hälytyksen kovasta pamauksesta Haningen kunnan Handenissa sijaitsevalla asuinalueella. Paikanpäällä todettiin, että jotain oli räjähtänyt kerrostalorakennuksen sisäänkäynnillä, mikä aiheutti rakennukseen isoja aineellisia vahinkoja.

– Kiinteistössä on muun muassa täysin palasiksi räjähtänyt ulko-ovi. Kyse on myös rikkoutuneista ikkunoista sillä sivulla taloa, jossa räjähdys tapahtui, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Anna Westberg SVT:lle.

Kenenkään ei kerrota loukkaantuneen räjähdyksessä.

Tapahtumapaikalla oli yöllä käynnissä iso poliisioperaatio. Alue on eristetty teknisen tutkinnan ajaksi ja kansallinen pommiryhmä on matkalla paikalle.

Osoitteessa, jossa räjähdys tapahtui, on kirjoilla hiljattain pidätetty 20-vuotias mies, jonka epäillään yllyttäneen kaksi vakavaa väkivaltarikosta syyskuussa. Miestä epäillään murhaan yllyttämisestä Haningen Jordbrossa, Kyseessä oli ammuskelu, jossa yksi mies kuoli ja toinen haavoittui.

Lisäksi hänen epäillään yllyttäneen edellisenä päivänä Åkersbergassa tapahtunutta murhan yritystä, jossa miestä ammuttiin asuntonsa ulkopuolella.

– En voi vahvistaa näitä tietoja, mutta osa työtämme on tutkia osoitteita, joissa räjähdyksiä tapahtuu. Katsomme aina, kuka asuu osoitteessa selvittääksemme, kuka tai ketkä saattavat olla kohteena, Anna Westberg sanoo SVT:lle.

Tapaus on luokiteltu yleisölle vaaralliseksi tuhotyöksi.

Räjähdys on kolmas Tukholman alueella lyhyessä ajassa. Perjantai-iltana tapahtui räjähdys Vällingbyssä liiketiloissa ja perjantaiyönä räjähdys kerrostalossa Sundbybergissä, lehdet kertovat.

Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT