perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Räjähdys kerrostalossa Strängnäsissä – asukkaita evakuoitu kodeistaan

Ruotsi. Strängnäsin asuinalueella tapahtui räjähdys aikaisin tiistaiaamuna. Tapahtuneen johdosta on aktivoitu kansallinen pommisuojaus ja talon asukkaat on evakuoitu, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytys räjähdyksestä tuli tiistaiaamuna 6.2. hieman kello neljän jälkeen. Laaja alue on eristetty ja paikalla työskentelee useita poliisiyksiköitä ja pelastuspalveluja.

– Poliisi on paikalla Strängnäsissä tapahtuneen räjähdyksen jälkeen ja  osittainen evakuointi on meneillään. Pelastushenkilöstöä ja ambulanssi on paikalla. Emme tiedä mitään henkilövahingoista, poliisin tiedottaja Angelica Forsberg sanoi yöllä SVT:lle.

Aftonbladetin mukaan ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon väkeä talosta on evakuoitu läheiseen kokoontumispisteeseen, mutta asukkaita on useasta porraskäytävästä.

Alustavan tiedon mukaan rakennuksen aineelliset vahingot ovat vähäisiä, mutta kansallinen pommisuojaus aktivoituu joka tapauksessa. Poliisin mukaan paikalla on esine, jota tutkitaan.

Tukholman alueella on viime aikoina tapahtunut useita räjähdyksiä. Useat niistä liittyvät Foxtrot-verkostoa koskevaan konfliktiin. Poliisin mukaan on kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, liittyykö tämänpäiväinen tapaus jengiin.

– Emme voi tässä vaiheessa kommentoida mitään, mutta emme myöskään sulje sitä mahdollisuutta pois, Angelica Forsberg sanoo lehdille.

Poliisi tutkii tapausta julkisena tuhotyönä ja räjähdysainelain rikkomisena.

Kuva: SVT Nyheter.

 

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT