lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Räjähdys keskellä kaupunkia Norrköpingissä – tutkitaan tuhopolttona

Ruotsi. Poliisi sai ilmoituksen voimakkaista pamahduksista Norrköpingin keskustassa sijaitsevassa kahvilassa maanantain vastaisena yönä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Maanantaina 1.4. noin kello 03.40 poliisi sai hälytyksen Norrköpingin keskustassa tapahtuneesta räjäytyksestä. Paikan päälle saavuttuaan poliisi totesi, että Butgatanilla sijaitsevassa kiinteistössä on räjäytetty hajalle kaksi näyteikkunaa.

– Kyse on jonkinlaisesta kahvilasta ja tiloissa oli ihmisiä, kun saavuimme paikalle, kertoo Itäisen poliisialueen aluekomentokeskuksen komentaja Linus Maxe Aftonbladetille.

Tapausta pidettiin alun perin yleisölle vaarallisena tuhotyönä, mutta nyt sitä tutkitaan tuhopolttona.

– Aluksi ajateltiin, että kyseessä oli räjähdys. Nyt olemme kuitenkin vaihtaneet luokituksen tuhopoltoksi. Tulipaloa yritettiin sytyttää tahallaan. kertoo poliisin tiedottaja Erik Creutz SVT:lle.

– Kahvilassa oli ihmisiä, mutta kukaan ei loukkaantunut. Särkyneiden ikkunoiden lisäksi muut  tilat säästyivät vaurioilta, kertoo Erik Creutz.

Paikka on edelleen eristettynä maanantaiaamuna.

– Tekninen tutkinta on meneillään ja kuulustelemme todistajia. Katsotaan myös mitä alueen valvontakamerat näyttävät, Erik Creutz sanoo SVT:lle.

Kuva: Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT