keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Räjähdys lauantaiaamuna moottoripyöräkerhon klubitalossa Kööpenhaminassa

Tanska. Kööpenhaminan keskustassa Nørrebrossa tapahtui räjähdys varhain lauantaiaamuna 9.9.2023. Poliisin mukaan tapausta tutkitaan osana Kööpenhaminassa meneillään olevaa jengikonfliktia ja alueella on käynnissä laaja poliisioperaatio, uutisoi DR Nyheder.

Poliisi yhdistää tämänaamuisen Hells Angels -klubitalossa tapahtuneen räjähdyksen luoteiskorttelissa meneillään olevaan konfliktiin Hells Angelsin ja Loyal to Familia, LTF:n välillä. Rikollisjärjestöjen välinen riita on kärjistynyt kesän aikana, selittää DR:n oikeudellinen analyytikko Louise Dalsgaard aamun uutislähetyksessä.

Ihmisten ei kerrota loukkaantuneen, mutta silminnäkijät kertovat DR:lle, että läheisten asuntojen ikkunat hajosivat räjähdyksessä.

Espen Godiksen Kööpenhaminan poliisista kertoo DR:lle, että alueella on meneillään laaja operaatio ja että valtakunnallinen pommisuoja on kohteessa. Poliisi toteaa lisäksi, että mitään vaaraa ei ole alueen asukkaille.

Tutkinnan vuoksi poliisi on  eristänyt suuren alueen ja tilanne jatkuu vielä vielä monta tuntia.

Kohteessa on useita poliisin partioautoja ja ambulanssi. Poliisi on lähettänyt alueelle myös niin sanotun KST:n. Se on komentoasema, jotta he voivat työskennellä yhdessä tutkinnan kanssa liikkuvasta toimistosta paikan päällä.

Christianiassa tapahtuneen murhan jälkeen poliisi otti Kööpenhaminaan käyttöön kaksi vierailuvyöhykettä. Ne tulivat voimaan 28. elokuuta – muutama päivä Christianian murhan jälkeen – ja ovat voimassa tiistaihin12.9. klo 18 asti.

Vierailualueet kattavat Christianian ja Amagerin alueen sekä Nørrebron alueen ja Kööpenhaminan luoteiskorttelin.

Vierailuvyöhykkeillä poliisi voi tehdä oma-aloitteisia tutkintakäyntejä ilman ns. ”perusteltua epäilystä”.

Kuva: DR Nyheder.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT