torstai, 30 toukokuun, 2024

Räjähdys ravintolan edessä Göteborgin keskustassa – asuinrakennus kohteena Malmössa

Ruotsi. Göteborgin keskustassa tapahtui räjähdys myöhään sunnuntai-iltana, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytys kovasta pamauksesta tuli  5.5. kello 23.20. Pelastuslaitoksen mukaan paikalla ei savusta huolimatta ollut tulipaloa.

– Kukaan ei näytä loukkaantuneen räjähdyksen yhteydessä, mutta se on aiheuttanut vaurioita kohteen läheisyydessä olleille julkisivuille ja ajoneuvoille, kertoo poliisin päivystävä Fredrik Flyberg SVT:lle.

Aftonbladetin mukaan kohteessa sijaitsevan ravintolan julkisivun lasit ovat hajonneet muruiksi. Paikallinen asukas kertoo lehdelle, että koko talo tärisi räjähdyksen voimasta. Toinen todistaja asuu satojen metrien päässä, mutta tärinä tuntui siellä saakka.

Laaja poliisioperaatio oli kohteessa yöllä meneillään ja poliisin pommiryhmä on kutsuttu paikalle. Poliisi on aloittanut esitutkinnan vakavasta yleistä vaaraa aiheuttaneesta tuhotyöstä.

Kuva: Aftonbladet.

***

Räjähdys asuinrakennuksessa Malmössa

Malmössä Kirsebergin kaupunginosassa sijaitsevassa kerrostalossa on poliisin mukaan yöllä räjähtänyt jotain.

Hälytys tuli maanantaiyönä 6.5. kello 02. Talon asukkaat evakuoitiin aluksi, ja paikalle kutsuttiin kansallinen pomminhävitysyksikkö. Kun tilanne todettiin turvalliseksi, asukkaat saivat palata asuntoihinsa, kertoo SVT.

– Kukaan ei loukkaantunut, sanoo poliisin päivystävä Magnus Lefèvre lehdille.

Vahinko rajoittuu yhteen asuntoon ja poliisi arvioi, että sinne on ikkunan läpi heitetty räjähtävä esine. Mikä se oli, siitä on liian aikaista poliisin mukaan sanoa.

– Poliisi eristi kohteen ja aluetta haravoitiin yöllä muun muassa koiran kanssa. Teko on luokiteltu yleistä vaaraa aiheuttaneeksi törkeäksi tuhotyöksi, kertoo poliisin tiedottaja Filip Annas SVT:lle.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT