Ruotsi. Ravintolan ulkopuolella Fornhöjdenissä Södertäljessä tapahtui räjähdys keskiviikkoiltana 30.12. Hälytys räjähdyksestä tuli poliisille klo 20.02, kertoo SVT Nyheter.

– On epäselvää mikä räjähti, emmekä tiedä onko joku heittänyt pommin. Ikkunat ovat rikki, mutta kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Eva Nilsson lehdelle.

Poliisi eristi alueen ravintolan ympäriltä ja puhutti tapahtumapaikalla olleita ihmisiä.

– On myös joitain paikalta poistuneita ihmisiä, joita yritämme vielä tavoittaa, Eva Nilsson kertoo.

Kello 21.00 poliisi ilmoitti, että kansallisen pommiryhmän teknikot olivat matkalla tutkimaan aluetta.

Alustava tutkinta vaaran aiheuttamisesta ihmisille on aloitettu.

***

Poliisia ammuttiin raketilla Karlskronassa

Vakavasti loukkaantunut poliisi toimitettiin sairaalaan Karlskronassa, kun ilotulitusraketti iski häneen palveluksen aikana. Vammat eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia, kertoo Aftonbladet.

Poliisi hälytettiin Kungsmarkenin alueelle noin klo 21.30 koska ammutut raketit kohdistuivat parvekkeisiin ja kiinteistöihin.

Kello 23.30 raketeilla alettiin ampua poliiseja.

– Tilanne oli melko kireä. Raketteja oli ammuttu kiinteistöihin, parvekkeisiin ja ihmisiin, joten emme voi sulkea pois sitä, että se oli tarkoituksellista, sanoo Eteläisen poliisialueen päivystävä Magnus Lefèvre.

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan iskun kohteeksi joutunutta poliisia hoidettiin aamuyöllä edelleen sairaalassa.

Virkamiehiin kohdistuvaa väkivaltaa ja sinisen valon sabotaasia tutkitaan nyt. Poliisi kehottaa todistajia ja tapahtuman kuvanneita ihmisiä ottamaan yhteyttä.

Kuva ravintolan räjähdyspaikalta: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen