sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Räjähdys rivitaloalueella Huddingessa – talossa useita ihmisiä

Ruotsi. Fullerstassa Huddingessa Tukholman eteläpuolella tapahtui räjähdys maanantaiyönä 2.10. kello 04.00, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Hälytyssoittoja tuli useita lyhyessä ajassa. Näin käy aina, kun jossakin kuuluu kova pamaus, sanoo Ola Åström, SOS Alarm -tiimin johtaja SVT:lle.

Poliisi, pelastusviranomaiset ja ambulanssi hälytettiin paikalle. Varhain maanantaiaamuna poliisin pommitekniikka oli myös paikalla.

Talossa oli useita ihmisiä räjähdyksen sattuessa, mutta poliisin alustavien tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Räjähdyksen aiheuttamat vauriot on löydetty pääosin yhdestä rivitalon asunnosta. Aftonbladetin mukaan asunnon ovi, ikkunat ja katto ovat hajonneet.

Rivitalossa on laajoja vaurioita, kertoo poliisin tiedottaja Mats Eriksson lehdelle.

Poliisi kertoo kohteen lisäksi tarkastaneensa useita ajoneuvoja ja ihmisiä alueella, mutta ketään ei ole vielä pidätetty. Yleisölle vaarallisesta tuhosta on aloitettu esitutkinta, toteaa SVT.

Kuva: Aftonbladet.

***

Toinen pamaus Hässelbyssä

Noin kaksi tuntia myöhemmin tapahtui räjähdys kaupunkitaloalueella Hässelbyssä. Poliisin mukaan asukkaat on jouduttu evakuoimaan kodeistaan. Kukaan evakuoiduista ei ole loukkaantunut.

– Klo 06.28 useat ihmiset soittivat ja ilmoittavat kovasta pamauksesta. Tämän tapauksen yhteydessä syttyi myös tulipalo, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson.

SVT Nyheterin kartoituksen mukaan näiden räjähdysten jälkeen Ruotsissa on tänä vuonna tapahtunut ainakin 134 räjähdystä.

Uutinen lisätty 2.10. kello 8.50 aikaisemman uutisen yhteyteen.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT