Ruotsi, Göteborg. Kevyt kuorma-auto räjäytettiin Danska vägenissä lähellä Redbergsplatsenia Göteborgissa 4.10. sunnuntai-iltana, kertoo SVT Nyheter.

Poliisi, pelastuspalvelu ja ensihoito lähettivät paikalle suuria resursseja yhdessä kansallisen pommiryhmän kanssa, mutta mutta kukaan ei loukkaantunut tapahtuman yhteydessä.

– Kuorma-autossa on tapahtunut jonkinlainen räjähdys, sanoo Suur-Göteborgin pelastuspalvelun hälytys- ja ohjausoperaattori Fredrik Johansson SVT:lle.

– Kansallinen pommiryhmä on arvioinut, että alue on nyt turvallinen. Rikospaikka on suljettu yön ajaksi, jolloin tehdään tekninen tutkimus, sanoo puolestaan poliisin tiedottaja Fredrik Svedemyr.

Paikalla olleet todistajat kertoivat SVT:lle näkevänsä autojen osia levinneen kadulle räjähdyksen jälkeen. Todistajien mukaan koko alue tuoksui savulta.

SVT: n toimittaja Anna Adersjö oli räjähdyspaikan läheisyydessä tapahtumahetkellä.

–  SE oli valtava räjähdys. Jotain räjähti, mutta aluksi minulle oli epäselvää mitä tapahtui, hän sanoo. – Kolmen tai neljän minuutin kuluttua sireenit alkoivat ulvoa poliisin, palokunnan ja  ambulanssien rientäessä paikalle, kertoi Anna Adersjö.

Tekninen tutkinta paikalla jatkui läpi yön. Ketään ei ole pidätetty huolimatta suurista etsinnöistä alueella, Uutisoi SVT.

***

Uumaja. Aftonbladetin tietojen mukaan Uumajassa raiskattiin nainen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Ilmoitus tuli poliisille alueen asukkaiden välityksellä 4.10. aamulla klo 4.30, kertoo lehti.

Uumajan keskustan alue, jota kutsutaan kaupungin länsiosaksi, oli suljettu hälytyksen jälkeen.

Kävelykadun ja Brinkvägenin välisellä kukkulalla oli useita tunteja suuria suojapeitteitä, jotka ilmeisesti liittyivät tutkimuksiin, arvelee Aftonbladet.

Lehden saamien tietojen mukaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta naista hoidetaan tällä hetkellä sairaalassa.

Poliisi on tapauksen suhteen vaitelias, eikä halua vastata kysymyksiin tai kommentoida Aftonbladetin tietoja, uutisessa todetaan.

Kuva räjähdyspaikan läheisyydestä: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen