sunnuntai, 16 kesäkuun, 2024

Rajamuseo aukeaa tänään tiistaina 11. kesäkuuta – ilmoittaudu arkipäivisin etukäteen

Rajavartiolaitos. Uusi perusnäyttely Suomen suojelijat – Rajavartiolaitos rajaturvallisuuden ytimessä ennen ja nyt avautuu yleisölle tiistaina 11. kesäkuuta 2024 ja on avoinna 3. elokuuta saakka, tiedottaa Rajavartiolaitos.

Näyttely etenee kronologisesti Suomen itsenäistymisen alkuajoilta nykyisen Nato-Suomen aikaan. Näyttelyn keskiössä ovat rajavartijoiden omat kokemukset eri aikakausilta. Näyttelyssä selviää, kuinka rajaturvallisuustyötä on tehty, mitkä ovat olleet kulloisetkin uhkakuvat ja miten niihin on pyritty vastaamaan.

Rajamuseo kertoo Rajavartiolaitoksesta turvallisuusviranomaisena. Minkälaisissa oloissa se perustettiin ja miten nykyhetkeen on päädytty.

Uusi Rajamuseo kertoo kaikesta tästä modernisti nykypäivän näyttelytekniikkaa hyödyntäen. Esille tuodaan materiaalia ja sisältöjä Rajavartiolaitoksen historiasta, joita aiemmin ei ole yleisölle esitelty. Sellaisia ovat muun muassa kylmän sodan loikkari- ja vakoilutapaukset itärajalla. Museokävijälle riittää katsottavaa, mutta myös tekemistä: kävijä pääsee esimerkiksi testaamaan, miten passintarkastus onnistuu.

Ilmoittaudu etukäteen arkipäivän vierailulle

Koska museo sijaitsee kasarmialueella, otamme vastaan vain rajatun määrä kävijöitä ja huomioimme yleiset turvallisuustekijät. Tämän vuoksi vierailijoiden tulee ilmoittautua etukäteen. Katso tarkemmat tiedot: Rajamuseon yhteystiedot ja vierailuohjeet

Rajamuseo on auki myös kolmena kesälauantaina (15. kesäkuuta, 6. heinäkuuta ja 3. elokuuta) sekä sunnuntaina 11. elokuuta, jolloin vietämme Museotiepäivää. Tällöin museoon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tervetuloa Suomen moderneimpaan viranomaismuseoon!

Kuva: Rajavartiolaitos.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT