torstai, 30 toukokuun, 2024

Rajavartijan ammatti kiinnostaa – rajavartijan peruskurssi 33:lle tuli yli 700 hakemusta

Rajavartiolaitos. Haku vuonna 2025 alkavalle rajavartijan peruskurssi 33:lle päättyi 25.4. klo 23:59.

Raja- ja merivartiokoulu vastaanotti yhteensä 714 hakemusta Rajavartijan peruskurssille 33. Hakemuksia tuli n. 170 kappaletta enemmän kuin viime vuonna. Suurin osa hakemuksesta lähetettiin sähköisesti valtiolle.fi -järjestelmän kautta. Hakijoista 16 prosenttia on naisia, tiedottaa Rajavartiolaitos.

Pääsykokeissa testataan kielitaitoa ja cooperin testi

Pääsykoekutsut lähetetään hakijoille toukokuun aikana. Pääsykokeiden ensimmäinen vaihe järjestetään touko-kesäkuussa ympäri Suomea. Ensimmäisessä vaiheessa hakijoilta testataan englannin ja toisen kotimaisen kielentaito sekä cooperin testi. Cooperin testissä eli 12 minuutin juoksutestissä naisten tulee saavuttaa 2300 metriä ja miesten 2500 metriä jatkaakseen pääsykokeessa. Pääsykokeiden toinen vaihe järjestetään elokuussa ja tällöin vuorossa ovat rajavartiomiesten haastattelut sekä psykologiset testit.

Tavoitteena valmiudet rajavartijan tehtäviin

Rajavartijan peruskurssi on vuoden kestävä koulutus, joka järjestetään Raja- ja merivartiokoululla Imatralla. Koulutus on monipuolinen ja haastava. Opintoihin kuuluu muun muassa rajatarkastusten, rajojen valvonnan, voimankäytön, kielten ja liikunnan opetusta. Opinnot sisältävät luokkaopetusta, käytännön harjoituksia sekä itseopiskelua. Kurssiin sisältyy lisäksi työssäoppimista tulevissa hallintoyksikössä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT