Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen partio sai hälytyskeskukselta tehtävän henkilöautosta, jonka kuljettaja aiheutti lukuisia vaaratilanteita Kehä-kolmosella.

Hätäkeskukseen asiasta soittanut ilmoittaja oli havainnut, että hänen takanaan oli henkilöauto, jonka kuljettaja ei pitänyt juurikaan turvaväliä autojen välillä. Ilmoittaja oli vaihtanut kaistaa, minkä jälkeen takana olleen auton kuljettaja ohitti hänet kovalla nopeudella.

Ohittaneen auton kuljettaja oli ajanut edelleen kovalla nopeudella ja vaihtanut useasti kaistaa siten, että muut autoilijat olivat joutuneet väistämään ja jarruttamaan vahinkojen välttämiseksi.

Auton kuljettaja oli poistunut Kehä-kolmoselta Tuusulanväylälle johtavalle rampille. Poliisipartion tullessa paikalle auto oli pysähtyneenä keskellä ramppia.

Poliisipartio totesi auton oikeassa etukulmassa renkaan kohdalla vaurioita. Auto oli osunut rampissa kaiteeseen ja auton oikea eturengas oli mennyt rikki.

Autoa kuljettanut vuonna -88 syntynyt mieshenkilö kuljetettiin Helsingin oikeuslääketieteen laitokselle verikokeisiin. Kuljettaja puhalsi oikeuslääketieteen laitoksella seulonta-alkometriin tuloksen 2,32 promillea.

Kuljettajalla ei ole ajo-oikeutta. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen