Joensuu. Poliisipartio yritti pysäyttää henkilöautoa Joensuussa, Rantakadulla myöhään tiistai-iltana 15.9. Kohteena ollut ajoneuvo ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä, vaan lähti ajamaan poliisia karkuun Rantakatua keskustan suuntaan. Rauhankadun risteyksessä pakeneva auto oli aiheuttaa yhteenajon taksin kanssa. Auto jatkoi kúitenkin matkaa ajaen muun muassa kevyen liikenteenväylällä ja käyttäen reilua ylinopeutta.

Hieman ennen Niskakadun risteystä kuljettaja menetti auton hallinnan ja törmäsi liikennevalotolppaan, johon matka päättyi, kertoo poliisi.

Kuljettaja oli alkoholin ja huumausaineen vaikutuksen alainen, eikä hänellä ollut ajo-oikeutta. Autossa oli yksi matkustaja, jonka ensihoidon yksikkö toimitti lääkärin tarkastukseen.

Poliisipartio otti kuljettajaksi osoittautuneen miehen kiinni ja toimitti hänet poliisiasemalle. Tapahtuma-aikaan jalankulkuliikennettä oli onneksi vähän, joten sivullisille ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena, vammantuottamuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Aiheeseen liittyen