Keskiviikkoillan tapahtumia Sisä-Suomesta:

Orivesi. Poliisipartio päätti tarkastaa keskiviikkona klo 14.03 aikaan Oriveden Lylynkankaantiellä henkilöauton. Bussipysäkin kohdalle jalkautunut poliisi näytti pysäytysmerkin henkilöautoilijalle. Kuljettaja ajoi pysäytyspaikan ohi poliisin merkistä välittämättä. Poliisipartio ajoi auton kiinni ja näytti kuljettajalle pysäytysmerkin poliisiauton hälytyslaitteilla. Epävarmasti autoaan kuljettanut henkilöautoilija pysähtyi seuraavalle bussipysäkille. Ratissa oli päihtynyt 42-vuotias mies, joka oli ajokiellossa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Puhalluskokeesta saatiin nollatulos, mutta alustava huumetesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille ja bentsodiatsepiinille. Mies vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen kuulusteluihin. Klo 17.57 sama auto ja kuljettaja tavattiin Oriveden Kiertotiellä, josta matka jatkui jälleen verikokeisiin ja poliisiasemalle. Miestä epäillään tässäkin yhteydessä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Jyväskylän Vapaaherrantiellä puhallutettiin keskiviikon alkuillassa klo 17.07 henkilöautoilija, jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. 24-vuotias mies puhalsi alkometriin 1.18 mg/l:n tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin ajokieltoon.

Kangasala. Vt 9:llä Kangasalla pysäytettiin klo 18.23 henkilöauto, jonka 1970-luvulla syntynyttä mieskuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Ajo-oikeudeton kuljettaja vietiin verikokeisiin alustavan huumetestin näytettyä positiivista tulosta mm. amfetamiinille. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Juupajoella Mäntäntiellä klo 18.29 henkilöautoa kuljettanut 25-vuotias mies on epäiltynä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies puhalsi alkometriin 0.38 mg/l:n tuloksen, jonka lisäksi huumepikatesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille. Mies kuljetettiin verikokeisiin ja määrättiin ajokieltoon.

Ruovesi. 1950-luvulla syntynyt mies kuljetti pakettiautoa kt 66:llä Ruovedellä klo 19.30 aikaan. Hän ohitti Ruoveden keskustan tuntumassa tunnuksettoman poliisiauton. Pakettiauton kuljettaja ajoi 80 km/h:n alueella korkeimmillaan 130 km/h:n nopeutta ja ohitti mm. edellään ajaneen henkilöauton ennakkovaroitetulla risteysalueella keltaisen sulkuviivan ylittäen. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Jämsän Pääskysmäentiellä jäi kiinni ajo-oikeudeton kuljettaja klo 20.40. Henkilöauton ratissa oli 70-vuotias mies, jolle kiinnijääminen oli toinen kerta vuoden sisään. Asia käsiteltiin sakolla.

Ikaalisten Myllymäenkadulla puhallutettiin klo 22.58 henkilöautoa kuljettanut 1990-luvulla syntynyt mies. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Alkometri näytti 1.41 promillen tulosta. Mies vietiin verikokeisiin ja määrättiin ajokieltoon.

Tampere. Henkilöautoa kuljettanut 1990-luvulla syntynyt mies menetti ajoneuvonsa hallinnan Tampereella Kalevantien ja Kanslerinrinteen risteyksessä klo 23.42. Auto suistui ulos tieltä ja osui pysäkkikatokseen, joka vaurioitui törmäyksen johdosta kauttaaltaan. Autoon syntyi kolarivaurioita, mutta henkilövahinkoja ei tapahtunut. Tien pinta oli liukas. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tampereen Tarjanteenkadulla jäi kiinni ajo-oikeudeton kuljettaja torstain puolella klo 00.38. Henkilöauton ratissa oli 20-vuotias mies, joka sai teostaan sakon.

Tampere. 34-vuotias henkilöautoa ajanut mies on epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta Tampereen Vähäniemenkadulta klo 02.11. Puhalluskokeen tulos oli 0.83 mg/l. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin ajokieltoon.

Aiheeseen liittyen