sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Rattijuopumuksesta epäiltyjä jäi Pohjois-Savossa kiinni aktiivisten yleisöilmoitusten ansiosta

Itä-Suomi. Poliisi teki yön 9-10.3. aikana useita yleisöilmoituksiin perustuvia ajokunnon tarkastuksia, joista kolme johti rattijuopumusepäilyyn, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Pohjois-Savossa jäi lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä kiinni viisi rattijuopumuksesta epäiltyä. Kolme kuljettajaa autoili päihtyneenä Kuopiossa, kaksi muuta Maaningalla ja Pielavedellä.

-Kolmen kuljettajan osalta päihtymyksen aiheutti alkoholi, kahden kuljettajan puolestaan epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena, kertoo yleisjohtaja, komisario Elina Katajamäki Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi on erityisen tyytyväinen siitä, että kuluneena yönä korostui yleisön aktiivisuus liikenneturvallisuustyössä; kolme rattijuopumuksesta epäiltyä jäi kiinni yleisön ilmoitusten ansiosta.

Erilaisia ajokunnon tarkistuksia tehtiin yleisön ilmoitusten perusteella kaikkiaan kahdeksan, mutta viidessä tapauksissa kyse oli muusta, kuin rattijuopumuksesta. Osa esimerkiksi kertoi olleensa hieman väsyneenä liikenteessä, mikä on voinut johtaa epävakaaseen ajoon.

– On erinomaista, että ihmiset tuntevat vastuuta liikenteen turvallisuudesta ja ilmoittavat näistä epäilyistä meille. Hätäkeskukseen soittaminen on melko pieni vaiva siihen nähden, että se parhaimmillaan voi pelastaa henkiä, Katajamäki kiittelee.

-Päihtyneenä autoilevat aiheuttavat pahimmillaan hengenvaaran itselleen ja muille tien käyttäjille, mistä syystä yleisöltä tuleviin ilmoituksiin suhtaudutaan vakavasti. Jokaisen tuleekin aina ilmoittaa hätäkeskukseen, jos tietää tai epäilee jonkun autoilevan päihtyneenä, Katajamäki muistuttaa.

Maaningalla kiinni jäänyt puhalsi seulonta-alkometriin 1,33 mg/l, Kuopion epäilty ei kyennyt puhaltamaan alkometriin. Pielaveden tapauksessa lukema oli 0,62 mg/l. Jokaista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT