Lahti. Hätäkeskus ilmoitti lauantaina kello 13.45 riehuvasta näpistelijästä kauppaliikkeessä Alhonkadulla. Partioiden mennessä paikalle tuli uusi ilmoitus, että tekijä oli päässyt karkuun kaupasta ja hän juoksee Uudenmaakatua Renkomäen suuntaan myyjän seuratessa.

Partio sai havainnon pakenijasta Uudenmaankadulla kevyenliikenteenväylällä myyjään edelleen seuratessa. Poliisi otti viestikapulan myyjältä ja jatkoi juoksua tekijän perässä metsäalueen läpi Jaakkolankadun suuntaan. Tekijä saatiin juoksukilpailun jälkeen kiinni Jaakkolankadulla.

Partiolle selvisi, että kyseinen parikymppinen mies oli mennyt kauppaan foliovuoratun  kassin kanssa. Miehen poistuessa kaupasta oli henkilökunta yrittänyt pysäyttää miehen aulassa ja pyysi häntä näyttämään kassia heille. Tarkistuksen yhteydessä mies oli alkanut tönimään henkilökuntaa ja riuhtomaan itseään pois tilanteesta. Kaksi kaupan henkilökuntaan kuuluvaa sai lieviä vammoja tilanteessa.

Poliisi tutkii asiaa ryöstönä ja miehen mahdollisesti aikaisemmin tekemiä anastusrikoksia. Hänet otettiin kiinni asiassa.

Aiheeseen liittyen